onsdag 23 januari 2008

FrutäppanFrutäppan kom till i början på vårt trädgårdsintresse, vi hade så att säga delade meningar om vad och var vi ville ha i vår trädgård, vi har starka viljor båda två.Vi bestämde oss för att göra en varsin trädgård så då blev det en Frutäppa och en Herrtäppa.Stenläggningen tog två somrar att samla ihop och lägga.

I Frutäppan ville Carina att det skulle vara romantiskt, dofftande och i färgerna vitt ,rosa, och lila.Formen på trädgårdsrummet är i barockstil med uppdelade fält för plantering med två rundlar och gångar lagda i platt natursten. I mitten står en stor gammal urna av järn.Romantiken fick pionerna bla stå för och dofterna kom av syrener och olika kryddor.I början på våren kommer krokus , tulpaner och vita blåsippor som sen går över i pionernas (både luktpioner och trädpioner), syrenernas , och om dom klarar sig bra även magnoliornas blomning. Under hela våren och sommaren kombineras blomningen av olipa perenner.Det tog inte så lång tid innan vi blandade oss i varandras trädgårdsrum med både intresse och vilja så idag finns bara namnen på rummen kvar som en påminnelse om hur envetna vi var.Tulipa "Shirley"

Mrsgardenpatch

We have our garden split up in different garden rooms.
In the beginning we disagree about where and what we shod plant and for that reason we split our garden to two rooms ones for Mr and ones for Mrs, and we called them Mrgardenpatch and Mrsgardenpatch.
In my wife’s garden it be romantic with a lot of aromatic plants,
as peonies, bulbs, syringes, magnolia and herbs, only in colour white, pink and lilac.
The garden is like a old garden with different land and path with natural stone.
And in the centre we have a old urn in iron.
Today we only have the names of the gardenrooms, because now we help each other and like the same thing.

Ken

12 kommentarer:

Sophie sa...

Tack, för din kommentar hos mig!

Vilka fina bilder ni visar. Tycker själv att det är roligt att hålla på i trädgården. Bara tiden som fattas ibland :)

Ha det bra/ Wilmas vind

Lotta sa...

Frutäppan - så fint namn! och vad vackert det var där..... med stengången och uteplatsen och kan tro att det är mysigt att sitta där och lukta och njuta av vackra blommor :) Undra hur Herrtäppan ser ut?! Det ser jag fram emot.. Ha en bra torsdag 8`)

Inredningstokig själ sa...

Vilken underbar trädgård, här får man minsann inspiration!!

Anja C. Hill sa...

Men kära nån så otroooligt vackert!
Vilken fantastisk idé att kunna kompromissa på det viset - snacka om samarbetsförmåga!Det ska bli väldigt intressant att följa blomningen och årstidsförändringarna i dessa två trädgårdar.

mvh, Anja

Linda Lunda sa...

MENAR ni att ni hade med MIG i er SÄNG i går kväll ??? HAHAHHAHAHAHAHA !!!!Usch på er!!! Oj... nu fick jag skrattkramp i min mage!!!
Irmarosrn är en Balsgårdsros som så vitt jag kan minnas har god härdighet. Det är ett taggigt monster som kan bli rejält stor.
Linda

Linda Lunda sa...

SÅ nu har jag även läst och njutut av *frutäppan* !!! Vilken fantastisk trädågård!!!! Så vackert att man tappar andan!
Linda

Mary sa...

and very nice it looks too - I really like the path way and the arch, also the views beyond your garden are very impressive

Glädjekällan sa...

Är också nyfiken på herrtäppan. KAn den vara finare än Frutäppan??
Hälsar
Birgitta

Pam/Digging sa...

What a beautiful top photo, with the hedge, arbor, and view to the middle. The other pictures are lovely too, as is your reconciling-marriage-with-garden-styles story. A happy ending!

You tell us what the Mrs. garden contained originally. But how was the Mr. garden different?

Kathy sa...

Thank you for providing some text in English. I, too, was charmed by the Mr. and Mrs. gardens.--from New York, USA

Annalunda sa...

Åhh vad härligt! Så fantastiskt fint! BÅDE Frutäppan och Herrtäppan förstås! Vilken inspiration ni ger! Vårt problem är att vi har en för stor trädgård i mitt tycke... och därför måste det byggas rum... kanske skulle även käre maken ha en egen Herrtäppa...jättebra tips! Jag länkar till er om det är ok...säg till annars!

Kram till er båda/ Annie

Zaz sa...

hej hej

I love your garden - it is wonderful and I enjoy seeing all the pictures.........

underbar - jag kommer tillbaks igen :0)