onsdag 16 september 2009

Den som väntar på något gott.......If your waiting for someting good!!!

Paeonia lac "Svarte Petter"

Vi utlovade en utlottning för att fira vårt 200:e inlägg.
Vad kan vi bättre erbjuda än en pion. Vi älskar pioner över alla andra växter. Så när vi nu flyttade vår Svarte petter, så kan vi lotta ut en rot.
För er som inte känner till Svarte petter, så kan vi berätta att det är pionkungen här i Sverige, Herman Krupke som har fått fram denna skönhet. Den har nästan svarta skott på våren , mörkrött bladverk långt in på sommaren. Blomman är mörkcerice enkel blommande. Det är en riktig raritet. Rekomenderar alla att göra en tripp till Guldsmedsgården, eller att göra en beställning via nätet.

We love peonies. For your information we can tell you that Svarte petter (Black peter) is a swedish peonie, made by a swedich man called Herman Krupke who has a big nursery (Guldsmedsgården) only for peonys here in Sweden. This peony starts with dark red foliage in the spring and turns to green later on.

Skriv en komentar på detta inlägget så är du med i utlottningen. Utlottningen avslutas på Söndag 20/9 kl 17.oo.

Med detta vill vi tacka för alla trevliga kommentarer och mail som ni som läser vår blogg ger oss.
Vi kanske inte alltid hinner med att kommentera så mycket själva, men vi tittar in till er alla och ni ska veta att vi uppskattar er alla som kikar in här. Tack!!!!!

Ha en härlig vecka och helg

Carina och Ken.

42 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Ja, Herman Krupke känner jag till. Det är säkert ca 15 år sedan jag läste om honom i Land. Jag beställde flera sorter då, vad de heter har jag slarvat bort, men blommar o lever gör de nog alla. Pioner är ljuvliga mormorsväxter! Jag har också 2 sorters trädpion - underbara de också. Får visa nästa säsong...Ha en fortsatt ljuvlig september i trädgården!
/ Lena

Monica sa...

Hej där :) Hur gör man för att få en lott på Svarte Petter? Skulle gärna bli bekant med honom ....
Tjingeling
Monica

Piondröm sa...

Monica!
Man skriver bara en kommentar till detta inlägg, och det har du ju gjort..så då har du en lott.
Lycka till!!!
Carina

Mia sa...

Åhh ljuvliga pioner kan man väl aldrig få för många av. Än så länge är jag bara i startgroparna med några få pioner men önskar många fler. Jag drar en lott jag också. :)
/Mia

Thorins Trädgård sa...

Hallå Carina och Ken, vilket supertips och vilken ännu bättre tävling. Bästa tävlingen ever! Svarte Petters rötter/fötter vill jag väldigt, väldigt gärna ha.

Ha det bra och nu ser jag fram emot tvåhundra nya inlägg :D

Marit

Karine sa...

Hei! Oppdaget bloggen deres gjennom den norske utgaven av Hagen for Alle og har fulgt bloggen siden. Tar gjerne et lodd!
Trine

Lotta 8`) sa...

En sådan vacker pion måste jag ju vara med och tävla om! Fniss - om jag skriver flera inlägg, har jag då flera lotter?! ;) Må så gott i er härliga trädgård, kram 8`)

Linda Lunda sa...

Åhh vilken fin lottvinst!!!!!
Jag lär väl inte vinna.. så...frågan är om det ens är någon ide att vara med....... men... hoppet är ju det sista som dör så...
såå... om jag lägger måånga kommentarer???!!!
Linda ;o)!

Linda Lunda sa...

Åhh vilken fin lottvinst!!!!!
Jag lär väl inte vinna.. så...frågan är om det ens är någon ide att vara med....... men... hoppet är ju det sista som dör så...
såå... om jag lägger måånga kommentarer???!!!
Linda ;o)!

Linda Lunda sa...

Åhh vilken fin lottvinst!!!!!
Jag lär väl inte vinna.. så...frågan är om det ens är någon ide att vara med....... men... hoppet är ju det sista som dör så...
såå... om jag lägger måånga kommentarer???!!!
Linda ;o)!

Linda Lunda sa...

Åhh vilken fin lottvinst!!!!!
Jag lär väl inte vinna.. så...frågan är om det ens är någon ide att vara med....... men... hoppet är ju det sista som dör så...
såå... om jag lägger måånga kommentarer???!!!
Linda ;o)!

Linda Lunda sa...

Glömde.. jag har INTE Petter... !!!

Karin sa...

Hej på er! 'Svarte Petter' är en av mina favoriter också. Jag är redan stolt ägare till en planta som jag och Ulf köpte på Guldsmedsgården i fjol.
Karin

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan!
Var på Guldsmedsgården för ett antal år sedan och shoppade, men ingen Svarte Petter...så jag är jättegärna med på utlottningen! :o)
Ha en fortsatt gó fortsättning på helgen,
Lydia

Fru JD sa...

Hej, här är en till som älskar pioner. Följer med stort intresse er fina blogg och drömmer om att en vacker dag ha en lika fin trädgård själv....
/Malin

Millan sa...

Svarte Petter är en kille jag gärna skulle bli kompis med! Jag lovar och svär att han skulle bli väl omhändertagen här =) (om jag skulle ha turen att vinna...)

Lena A sa...

Jag älskar också pioner och svarte petter verkar vara spännande.Trivs den hos er så kanske kanske den kan växa i Ölsremma också.Ha en fortsatt fin höst/Lena

Ingela på fröst sa...

Åh... jag hoppas att jag kan få en lott också! Fast jag inte har någon koll på vad jag har i mina rabatter. Tack för hjälpen! Men kommer jag att bättra mig, jag är rädd för att det blir svårt! Men jag lovar att om jag vinner så ska jag verkligen anstränga mig :)
TjinglInge

Compact Garden sa...

oj,vilken fin vinst..undrar om en sådan skulle vilja bo och gro i en liten täppa utanför Göteborg....?
då skulle ni kunna hälsa på den ibland...(haha)

Men vi chansar på det i alla fall :) kramar från oss

AnnCharlotte sa...

Jag vill också vara med i utlottningen av Svarte Petter...och skulle jag ha turen så ska han få stå i min egen trädgård...

Eva Linnea sa...

Ska man bara lämna en kommentar och så är man med i utlottningen? Pioner kan man aldrig få för många av och Svarte Petter låter spännande.
Kram EL

Madde sa...

Att inte försöka vinna en sådan skönhet vore ju dumt. :)
Pioner kan man ju inte få för många av heller.

RosaMilton sa...

Har läst er blogg ett tag, härlig inspiration till trädgården! Själv har jag en nyanlagd villaträdgård som sakta ska förvandlas till mitt paradis på jorden och ändå ha fungerande lek- och spelytor till barnen... :) Jag skulle hemskt gärna vilja vara med i utlottningen av Svarte Petter... Så nu har jag en lott då?!

MvH/Malin

Ester sa...

Hej go'vänner!
Svarte Petter får gärna flytta hem till oss också... Linda Lundas metod verkar vara effektiv - om inte annat för att ge oss bloggläsare ett gott skratt! Kram på er allihop - vi ser fram emot många fler blogginlägg efter de första 200.
Ester och Pelle

MJ sa...

"En sådan trädgård är som balsam på själen"
Ni har en underbar trädgårdsblogg!

Ha en fortsätt bra dag!

Linda Lunda sa...

Försöker igen....... ;o)!

Anjas Hill sa...

Ser ni hur jag viftar högst av alla! Alltså:- HÄR, HÄR e' jag!
Nä. Nu blev jag trött i armen och ställer mig i kö väluppfostrat och fint. Inget gapande längre.
Men min pionrabatt har verkligen stora tomma hål fortfarande och det skulle passa såååå bra med denna skönhet;))!/Anja

Börjelundskan sa...

Godmorgon på er!

Och tack för igår, helt underbart rolig dag, ...ps. har beställt mera. Och naturligtvis så råååååkade jag hamna på Tradera åxå (förstår inte hur det gick till)

Vad spännande med en tävling, den måste jag bara vara med i. Vad är en trädgård utan en Pion.

Ha en härlig helg. Kram Cin

Gudrun sa...

Vilken vacker pion.
Gudrun

SKOOGSTROLLET sa...

Hmm, den där pionen lät ju spännande. Jag hoppas att lite skötselråd ingår i vinsten ...

Annika Christensen sa...

Oj oj den var fin!
Sniglarna äter inte pioner så det hade nog varit något för mig...
Man kan ju alltid hoppas på tur.
Hoppas ni får en skön helg.
Kram
Annika

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Utlottning av pion, då måste jag ju bara kommentera även om jag beställt från Danmark via Linda ;-)
Hoppas ni får en riktigt trevlig helg
Birgitta

Sara sa...

klart att man vill vara med på utlottningen!

Immix sa...

Piongalen som jag är kan jag ju inte låta bli att delta i utlottningen av Svarte Petter. Vill passa på att tacka för en inspirerande blogg! Jag brukar kika in här ofta men har ju inte varit så bra på att lämna kommentarer. Trevlig helg!
/Immix

Moa sa...

Men sicken snygging han var den där Svarte Petter.. ja mörka karlar är ju snygga så det var ju inte så konstigt.. Är gärna med på den utlottningen.. kram på er och o ha en skön helg.. Monica

tandtrollet sa...

Hej Carina! Hoppas allt är bra med dig. Jag provade ditt recept på äpplepajen. Jösses vad god den var! Mumsig! Är fortfarande sjukskriven men ska börja arbetsträna inom kort! Tandsköterskekarriären blev det inget av med och nu har man ju varit borta från marknaden ett tag och lär ju inte vara så attraktiv att anställa. Ja, ja det löser sig väll sig det med! Jag njuter av era underbara bloggbilder det hjälper mig att fokusera på det vackra i tillvaron! Ha det bra och ta hand om dig! Många kramar från Marielle.

Maria sa...

Drar en lott jag också, fast får lite dålligt samvete eftersom jag bara har följt bloggen en månad eller så. Peoner är absoluta favoriten!

Unknown sa...

oj det var sista chansen att komma med, givetvis vill jag vara med i utlottningen. Skall se om jag hittar till Guldsmedsgårdens hemsida//Britt

Yolanda Elizabet Heuzen sa...

Wow, I love black Peter, he's so very handsome.;-)

Kram, Yolanda

Alen Trädgård sa...

Jag har Svarte Petter så jag behöver inte vara med i utlottningen;-) ville bara säga att jag håller med om att den är jättesnygg. Jag hör av mig till dig nästa år ang. 'Solguden' ;-)

Anonym sa...

Ååå va ´kul. Vill gärna vara med. Är här inne och kikar lite då och då. Fin blogg ni har. Lena/isis

http://isklockan.tradgardsblogg.se/

Anonym sa...

Fine Svarte Petter vore kul att vinna!!!
Har varit hos Krupke några gånger på försommaren,då är det helt otroligt vilken prakt!
Då vill man ha allting men man skall få plats med det också;-))

Ha det bra!

MVH MLK:-))