torsdag 10 september 2009

200:e inlägget ! The 200:th contribution..

Ja nu har vi kommit fram till vårt 200:de inlägg. Lite längre fram i höst kommer vi att lotta ut en fiiiiiin sak/planta/knöl/lök.....Ni får väl se.... ;)
Jag har inte hamnat på sne, utan jag har blivit så inspirerad av alla duktiga fotografer som varit här. Det är en fröjd att se deras konstverk. Min far är fotograf men det har tyvärr inte smittat av sig. Har varit allergisk mot allt fotande när jag växte upp. Precis som vår son är mot vår trädgård idag.

Yes now we have come to the 20: th contribution. I have not got crooked I just try some new way to foto.

Man blir full av beundran över hur olika man kan se samma sak genom en lins. Det är kul att gå med sin enkla lilla kamera och försöka hitta det där lilla extra. Är man så oteknisk som jag är, men samtidigt estetiskt programerad i hjärnan......så får man träna mycket. Så pappa, nu leker jag fotograf. Hoppas vår son vill leka trädgårdsmästare nån gång.....gärna snart.....

Rosariet med vårdträdet Ulmus glabra pendula "Paraplyalm"
.
Nu börjar löven att dala ner och jag har redan hört tranorna sjunga sin höstliga avskedsvisa.
Det känns lite i hjärtat, även om jag drabbats av en lättare trädgårdströtthet. Man måste intala sig att det ska bli skönt att få krypa inomhus, annars gör det så ont.
.
Now is the fall here. I can hear the birds that moves to the Mediterranean under the winter that they just has start there journey. You must beelive that it's nice to get inside now or else it's hurt to much to now that it's several month to next season.
.
Jag har även lärt mig att uppskatta förfallet som inträffar då växterna förbereder sig inför sin vintervila. Det kanske kommer med åldern, då det även gäller en själv. Att se det vackra i det mogna. Vi låter ju allt vissna ner i vår trädgård, putsningen är nu över. Man kan känna en liten pirrande känsla inför förväntningarna till nästa år.
.
I have learn to appreciate the decay, maby it's comes with age when I even can see it on my self. To see the beauty in things that has grown up. We never cut down anything in the garden for the winter, we do it in the spring.
.
Till höstarbetet räknas ju att sätta sticklingar.
Ken tillbringade en underbar eftermiddag hos Herr och Fru Frändås i Ulricehamn. De har en fantastisk trädgård med massor av udda träd, buskar,och perenner. Det är ett par som besitter så mycket kunskap om allt som växer, samtidigt som dom är mycket ödmjuka, vänliga och bjuder på sig själva. Ibland träffar man på folk som glömt av hur det är att vara en glad amatör. Inte detta par !!!!!
Här är en bladet av en stickling som vi fick. Det är en Acer som frun hittat i en skog. Vi ska vårda sticklingarna ömt, för det vore så roligt att ha minnen av detta par som inspirerat oss så mycket.
.
This is a Acer that we get a cutting from. It's from a older garden fanatics. I hope we can take care of it and that it will be a plant that we can put in our garden next spring.
.
Nu är det ju skördetider för div frukt och bär. Jag är ingen grönsaksodlare, men detta tycker jag är roligt. Här har vi ett Japanskt vinhallon Rubus phoenicolasius. Smakar som en blandning av vinbär och hallon.

Jag har även tänkt att göra krikonmarmelad och aroniasylt i år. Återkommer med recept om det blir gott.
.
I shall try to do some jam and marmelade of my aronia and plum fruit, I shall let you now if it taste good.
.
Ha det gott i höstsolens glans.
.
Carina

20 kommentarer:

Yolanda Elizabet Heuzen sa...

Hej, hej Carina and Ken,

How lovely your garden looks! Wish we were neighbours then we could visit each others gardens often.

Your garden house looks so very inviting now that you have laid the table so beautifully.

Kram, Yolanda

Carol sa...

Hi Carina,

Your skill in photography is just fine and these beautiful images of your amazing garden prove so. So very LOVELY is your garden! Your words too so true... the time to pull inside ... the beauty in the mature... Ah! You are such an inspiration. Happy Near Autumn! Carol

Kalo sa...

Hej på er!
Härliga bilder, ljuset är så vackert så här års! Eller hur? Idag har varit härligt här!
Karin

Thorins Trädgård sa...

Hallå Carina, vilket fint litet träd ni har med stora blad, vad är det för sort?

Marit

Villa Solgården sa...

Ja visst är det roligt att fota i sin trädgård - absolut!

Haha, tänk att det kan bli så mycket så man blir "allergisk" mot vad sina föräldrar håller på med!

Ja det är härligt med hösten, båda att njuta och själva höststädningen!

Börjelundskan sa...

Hållå eller!

Grasttis till ert 200-hundrade inlägg, hoppas det blir många tusen till. Vad himla kul det hade varit att vinna en "knöl" *hihi hi* med min fantasi så kan det gå långt ska jag tala om.

Du har allt nog lite påbrå nånstans i kamralinsen ändå, gillar den med prisman jättemycke.
Du ska se att sonen nog känner dragning till spadar och grepar var det lider,.. kanske en och annan planta åxå. Ni kan väl "hotta" till skottkärran lite.

Krikonmarmeladen får du allt bjuda mig på, för det har jag aldrig ätit, det låter spännande. Tack gulle dig för den fina kommentaren jag rodnar. Det är jag som ska tacka för att du kom in i min enfärgade vardag. Jag har mått så bra efter denna nyfundna vänskap. Ska vårda den ömt.:)

Kraaam Cin

Roses and stuff sa...

Grattis till inlägg nr 200 - nu väntar vi på nästa 200!

Anonym sa...

Grattis! Hoppas att det blir många fler...

Glädjekällan sa...

Hej på er båda två..
Visst har jag haft besök idag men någon mat fick hon inte, bara kaffe och några irisplantor. Bytt, bytt kommer aldrig igen!!!
Har börjat efterlysa den där trädgårdströttheten men den har ännu inte visat sig.
200 inlägg - härligt, väntar bara på fler, jag gillar er blogg och ert kunnande.
Ha det gott och trevlig helg
Birgitta

Tyra in Vaxholm sa...

Vilka sagoligt vackra bilder du firar ditt 200:e inlägg med. Grattis!

Trevlig helg/ Tyra

Annika Christensen sa...

Jag tycker du är jätteduktig med kameran. Det är alltid lika kul att titta in till eran blogg.
Grattis till alla fina inlägg ni har gjort. 200 då har jag en bra bit kvar.
Ha det gott
Stor kram
annika

Karin A sa...

Grattis till de 200! :) Många härliga inlägg att inspireras av har det blivit och många fina bilder också. Du skriver så vackert om trädgårdens förfall, jag kan bara hålla med dig. Måste få fråga om ert krikonträd, blå eller gul frukt? :) Marmeladen jag gjorde på krikon/sperlingar blev kanongod!

Ha en skön helg! Kram Karin

Med fingrarna i (j)orden sa...

Jag tycker du/ni alltid har så fina bilder på bloggen!
Jag skulle gärna vilja sitta med vid det dukade bordet.
Kan meddela att den fina floxen Natural feelings (tror jag det var) jag fick i fjol blommar fint, fast jag trodde den dött då den var så sen i starten.
Eva

Anja sa...

Bilderna är alldeles sagoligt fina!
Inlägget är inspirerande och den där almen - ajaj! - där har vi DEN - för DEN (nåja, kommer inte och stjäl er alm;))!)skall jag HAAA!/Anja

Bland Blommorna sa...

Bilden med den stora urnan var sagolikt vacker. Där skulle jag kunna sitta och njuta av höstens vemod.

Annika Christensen sa...

Tack snälla du!!
Det är lite annorlunda än det ni lyssnade till. Jag har en liten del från er med för eran trädgård kommer alltid att finnas i min bildminnet och ni som personer finns i hjärtat.
kram på er
Annika

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst är det en ganska skön känsla man får när trädgården förbereder sig på vintervila!? Man kan utvärdera året, slappna av och sedan börja drömma och planera inför nästa säsong; härligt! :o)
Så roligt att få en så annorlunda lönn, den kommer att bära på sin egen unika historia.
Ha nu en riktigt härlig helg,
Lydia

The Secret Garden sa...

Hejsan!
Det där med kamera kombinerat med det tekniska struntar jag i:-) Jag kör bara på och försöker att fota det som jag ser, i mina egna ögon. Sedan om det blir bra eller ej är upp till var och en. Jag har bara en vanlig enkel digitalkamera, en sådan som lätt får plats i fickan. En vän tyckte att jag borde ha en systemkamera...men varför då? sa jag. Enda anledningen skulle väl vara för att kunna byta objektiv i så fall. Nej, jag kämpar på med min gamla kamera ett tag till jag! :-)

Ha en trevlig helg!

Hanneles paradis sa...

jag har fått så där 10 krikon och 20 aroniabär, så nåt storkok blir det inte.. Visst kan detr förfallna se vackert ut, helt underbar bild, kram.

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色