söndag 30 augusti 2009

Trädgårdshelg..... Gardenweekend

Helgen har gått i trädgårdens tecken. (Så ovanligt !!!) Det var med spänning vi åkte med Älvsborgskretsen STA (Sveriges trädgårdsamatörer) till Uddevalla. Ken har medverkat i en grupp som ville samordna fler kretsar till en gemensam växtmarknad.
Vi som besökte växtmarknaden tyckte att Bohus Dalslands kretsen hade ordnat det fantastiskt bra, och vi var verkligen nöjda med utbudet. Hela bussen var fylld med grönska hem.

Thise weekend has been in the gardens signs. (how unusial!!) It was with big excitiment we went with our gardensociety to a garden market in Uddevalla a few miles from Gotenborg. Ken has some part in that market, it was a big success!

Man hittade många vänner i de olika kretsarna , bland säljarna samt ifrån de bussar som kom från när och fjärran. Dessa tre filurer kanske många känner igen.
Karin Olsson Skara -(jag) - Linda Lunda.
.
You find a lot of new frends in the outher garden societys. Karin Olsson, Me and Lilnda from LindaLunda.
.
I arrangemangen ingick också att bussresenärerna erbjöds att besöka två trädgårdar. Här ser ni Ken som vandrar i Monica och Göran Hermanssons vackra trädgård. Tack!!! Det var en underbar trädgård !!!! Så fin, estetisk och välvårdad!!! Med massor av spännande växter. Speciellt Rhododendron och Hostor.
.
Thise time we also went on a garden tour to two different amateur gardens. Here is Ken walking in one of the gardens, a wery beautiful garden. Thank you! It was full of fine plants, a lot of Rhododendrons and Hostas.
.
Ett annat inslag som dom hade en hel del av var vackra trädgårdsprynader. Det gillar ju vi. Tycker att det förhöjer grönskan, samt talar om för besökaren lite om vad det är för trädgårdspersonligheter som verkar här. Denna stilen gillar vi skarpt!!!!!

One of the gardendesigns was thise beautiful man with water.
.
Jaha och nu var vi tillbaka till vår trädgård igen. Hösten börjar göra sig påmind. Nu består arbetet inte så mycket av att rensa, beskära kanter osv. Nu är det omplantering, delning, sticklingar m.m på gång. Planeringen för nästa år börjar nu.
.
Now we are back to our garden again. The fall has begins. now is the time for planting new borders, make some cuttings and so on.
.
Salix x cin variegat Vitbrokig Sälg

Crataegus monogyna variegata Vitbrokigt Hagtorn

Persicaria virginiana "Painters palette" Trådpilört


Persicaria variegata..... Varigerad trådpilört ..... Frösådd utav mig. From seeds.

Som sagt....Nu är går vi in i höstmånaden oavsett vad alla sommar optimister säger.
Här i vår lilla del av Sverige kommer som sagt hösten tidigt. Just nu känns det som det ska bli rätt skönt. Men än är det en hel del trädgårdsarbete som är kvar.....Fast i ett lugnare tempo.
.
In thise part of Sweden the fall comes fast, but just now it's feeling rader nice.

Ha det gott. Have a nice time

Carina och Ken.

12 kommentarer:

Ester sa...

Så bra! Nu fick vi också ett smakprov av trädgårdsmarknaden i Uddevalla, även om vi inte kunde åka med rent fysiskt. Tack!
Vår helg har bestått av lägenhetsröj hos äldre släkting, konfirmation hos ung granne och lite lite trädgård mellan regnskurarna. Hoppas ni gjorde många fynd!
Kram Ester och Pelle

Karin A sa...

Åhh det låter himla trevligt! :) Där skulle man varit med. Jag har tyvärr nästna inte hunnit med några trädgårdsbesök i år och det är så synd för när om inte när man besöker andra trädgårdstokar får man riktigt med inspiration!

Ha det gott! Kram Karin

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ja, ni ser ut att ha haft en alldeles utmärkt trädgårdshelg med mycket inspiration. Själv var jag på Sofiero och där fanns det också inspiration i överflöd. :o)
Må & mys,
Lydia

Anja sa...

Det var verkligen roligt att ses!
Tyvärr var det så mycket trängsel överallt att jag tappade inspirationen för egen del.
Att Gerbera inte hade höstlökar (jo 1!) gjorde mig också lite moloken. Höjdpunkten vara att se bekanta ansikten - så som ER och en del andra!
Annars är dessa marknader en guldgruva och nästa år får jag kanske till det att sälja själv - då får jag ju tillgång till de andra försäljarna före den stora publikströmningen;))! Jees! Där ser ni vilken superegoist jag är - typ;))!/Kraaam! Anja

Karin SKARA sa...

Det var de mest bedrövliga texter jag någonsin läst, Blondiner som inte är blondiner!!! Brokigt hit och brokigt dit, sånt är inte intresant :o)
VAD HAR Tallen för namn på näst nedersat bilden!!!
Karin3 //
P.S. Tack för några härliga minuter tillsammans i villervallan. Hoppas vi ses snart igen.

Ingela på fröst sa...

Det låter som om sörborna har haft en underbar trädgårdshelg! I norrland kan vi bara drömma om liknande evenemang där trådgårdsaktiviter står som spön i backen... jag... missunsam... inte då :) Man får hålla sig hemma i sin egen vackra trädgård. TjinglIng

L8 sa...

Kul att få ta del av ert besök i Uddevalla. Fick ni med er något hem därifrån?

Roligt också att äntligen få ett se ett foto på LindaLunda. Hon är ju en välbekant signatur sedan flera år, bl a på Allt om Trädgårds forum, och då är det alltid kul få ett ansikte bakom signaturen. (Både Karin och dig har jag ju träffat.)

Med fingrarna i (j)orden sa...

För en vecka sedan var jag lite trädgårdsmätt (inte min egen då), men nu blir jag sugen igen. Vilka fina ställen ni har varit på! Och visst är det kul att träffa alla trevliga trädgårddsmänniskor, bloggare och andra.
Eva

Annika Christensen sa...

Vilken härlig helg ni haft.
Eran trädgård är fin när som helst.
Det spelar ingen roll när man kommer dit. Tom när den är snötäckt.
Hoppas det blev många roliga fynd att njuta av nästa år.
Kram
Annika

NinaH sa...

Vilken underbar trädgårdshelg ni (också!...) haft!;-)

lillakolonistugan sa...

Åh vad jag önskar att jag fick vara med..ni ser så avslappnade och harmoniska ut när ni får vara bland blommor och blader..och trevliga vänner förstås :)

Hårda kramar från oss/Anne

Glädjekällan sa...

Ja det var en rolig dag i Uddevalla och extra roligt var det att få träffa er :-)))
Hittade en dubbel blåsippa - blå blommor med vit mitt, tror att det var fler som föll för den ;-)))
Ha det gott
Birgitta