onsdag 19 augusti 2009

Borta bra men hemma BÄST!...Nothing like home!

Nu är vi hemma igen efter en veckas välbehövlig samt undergörarande vecka på Cypern.
Det var här vi firade vår första semester ihop för 25 år sen. Ken har snorklat och dykt. Han älskar att utforska världen under vatten.
.
Now we are home again from being in Cyprus for a week. It was here we were for 25 years ago just after we have meat eath other. Ken has been on a snorkling and dive tour. He loves to investigate the world under weather.
.
Det gör inte jag!!! Jag är rädd för fiskar. Här har vi en bild på mig som 5åring i Bergsjön Göteborg. Ser ni att jag "badar" med trätofflorna på. Men jag har badat med min man i Medelhavet många gånger, men jag viftar med händerna, sprattlar med fötterna. Jag har fortfarande tofflor på fötterna.
.
I dont!! I'm afraid of the fish. Here have we a foto of me when I was 5 years old and bathing in a lake in Gotenburg. You can see that a have my slipper on when a take a bath. Now when a'm grown upp and take a bath with my husband in the Mediterranean I'm still wearing slippers when I'm in the weather.
.
Phlox paniculata "Natural Feelings"
Det bästa med att åka bort är att få komma hem. Man uppskattar inte alltid vad man har. Trots all uppmärksamhet som vi fått i trädgårdssamanhang så tycker man ibland att ..hmm...är det så fint??? Men vad go känsla att komma hem och få känna ja det är det..man ser med nya ögon.
.
The best part with going away from home is when you come home again. You dont allways appreciate what you have. It's nice to come home and see things with new eyes.
.
Phlox paniculata "Miss Pepper"

Sverige är fantastiskt!!!! När man sitter i planet och flyger ner för landning, så ser man sjöarna ,skogarna och ängarna. Det svider till lite i bröstet och man känner sig så stolt över den vackra natur som vi har.
.
Sweden is fantastic! When you sitt on the plane and is ready to land you can see all the forests, lakes and the green felds. It hurts in your chest and you are proud over the beautiful nature we have in Sweden.
.
Gentiana sp

Arabis variegata Brunera macrophylla "Silver Wings"

Njut en stund......Ja det ska vi verkligen göra.. Det blommar fortfarande väldigt fint i trädgården. det är grönt och frodigt. Tempot är lugnare, inga mer visningar i år. Det har varit fantastiskt roligt, men nu är det bara vår stund.

Enjoy for a moment..it's the text on the chair, and yes that is what we shall do. It's still a lot of flowers in the garden. It is green and lushy. The time is more relaxt now when the garden tours in our garden is ower for this year. It has been a unbelievable joyfull time but now are the garden only ours again.

Rosorna blommar om, här är det Rosa "Therese Bugnet" som förärar oss med en ytterligare blommning.
.

Här har vi rest en Drakpelere som vi gjort av en del av en gammal lampa och som ska bära upp en spännande klätterväxt.
.
One of our "collum" for climbers. A dragoncollum that we has made from a part of an old lamp.

Periploca Trädslinga

Det är denna klängerväxten som förhoppningsvis ska täcka pelaren.
Ha det gott och tack för alla trevliga mail samt kommentarer som vi fått.
.
It is thise climbers that shall groow up in the collum.
Have a nice garden time and thanks for all the sweet words that we have received.
.
Varma hälsningar från
Carina och Ken
.

21 kommentarer:

gittan sa...

Vad är väl mer sant än; borta bra men hemma bäst! Fast man behöver komma bort ibland för att verkligen uppskatta allt det sköna på hemmaplan / gittan

Glädjekällan sa...

Periplocan är en rolig klättrare. Fantastiskt att de små blommorna får så stora fröbaljor. Har den i päronträdet. Hörde nu när vi var i Danmark att den är en 'hejare' på att fröså sig.
Här har jag tagit bort de flesta fröerna så någon ogräsvarning kan inte komma från mig..
Sol och bad - vad härligt. I november reser vi till solen...
Man behöver komma hemifrån för att riktigt uppskatta det man dagligen har omkring sig.
Ha det gott
Birgitta

Thorins Trädgård sa...

Hej, vad är det för visningar ni har?

Låter skönt med en semesterresa, vi var på Cypern för några år sedan och njöt.

Jag gillar de rabatter du har visat.

Marit

randi sa...

I have enjoyed reading your blog for many months and appreciate your English translations. Your gardens are spectacular! I have never seen a gentian like that? Is it native to Sweden? Thanks again for such a lovely blog.

sweet bay sa...

Your garden is lovely!

Börjelundskan sa...

Halloj!

Vet du, att vi är ju go i hela huvet,.........bada me träskor på, jag hade sockiplast hur smart är det då. Men så är vi dom vi är med!!!

Urläcker Drakpelare (...ehh lampa,) de hade aldrig gissat det om du inte sagt nåt, men så är du en mästarinna på att omvandla saker åxå.

Kramelikram på dig vännen min. Cin

Linda Lunda sa...

Suck... suck...suck... suck.......
Underbart!
Linda

lillakolonistugan sa...

Härligt att ni haft det bra på semestern...jag ska ju inte säga att jag är avundsjuk...(men det är jag haha.

Trädgården ser jättefin ut så njut ordentlig.Vi ska börja gräva i helgen tänkte vi, så får vi se :)hur det går.

Tills vi hörs, hårda kramar från Göteborg

Hannele sa...

Visst är hemma bäst, kram.

Moa sa...

Välkomna tillbaka.. är ni, så härligt att simma i varmare vatten.. jo jag gillar att simma men med måtta. Snorklade för första gången i Thailand tidigare i år vilken upplevelse. Borta bra... men som sagt ..osv. Man behöver komma bort för att inse vad man har, ibland går man och blir lite blind, fantastiskt vackra flox ni visar.. den första mörka är ju ljuvlig. Jag har en bild på en på Moas Flora som jag tror du kanske har, kika o se om du tror samma.. kul om jag får ett namn på den. Kram Monica

Lillianna sa...

Visst är det skönt att komma hem när man varit borta! Borta bra men hemma bäst stämmer så väl in på oss med. Särskilt med tanke på trädgården. Den känns genast mycket mer spännande när man hunnit sakna den nån dag eller så.

Vi ska göra en solsemester i oktober och det ser jag fram emot. Men nu får man passa på att sola sig lite innan det blir kallt igen här hemma!

Kram på er!
/Lillianna

Karin SKARA sa...

Välkomna hem!
Hoppas ni lyckades ladda batterierna ordentligt under veckan.
Det var bra att ni tog med er värmen hem, ännu vill jag inte ha höst och rusk. Det var snudd på höst några dagar men NU har sommaren kommit tillbaka igen +27,5 grader just nu.
Här är vi bara inne på andra semesterveckan ännu och massor finns planerat = måste vara uppehållsväder några veckor till, DÄR VI ÄR. Åker vi iväg får det gärna komma lite regn här hemma. Det har redan nu börjar sloka lite varstans här i trädgården. Hjälper inte mycket med över 200 m.m. i Juli, om Augusti skall fortsätta vara torr.
Ha det gott
Karin3 //

Carol sa...

Your gentians are so beautiful as is your garden! Lovely photos and light.

Anja sa...

Roligt med en bild av dig som liten Carina! Bodde du i Göteborg då?
Det ser inte helt fel ut med klart vatten i värmen, men jag gör som Birgitta, åker någonstans i november.
Även min 'Natural Feelings', som jag fick av er, blommar nu! Makalöst vackert!
Visst är det så att man måste ibland vara hemifrån för att se det man har - annars blir man hemmablind som det heter!/Anja

sara på hedepipan sa...

Trevligt att se annat men jag håller med dig sverige är underbart.
trädgården ser ju underbar ut.
kram / sara

Ester sa...

Välkomna hem! Härliga badbilder - Ken klär i snorkel och Carina i trätofflor! (Och min dator klär i katt... Kan man inte släpa matte till kylskåpet med tasskraft, får man visa vad man vill på annat sätt, hälsar Gustaf.)
Hoppas ni haft en härlig och avkopplande semester!
Kram Ester

Annika Christensen sa...

Välkomna hem.
Visst är det så borta bra men hemma bäst.
Oj så hade visst fler skrivit.
Ja du bada med tofflorna på kan man väl också göra det blev ju folk av dig ändå.
Fint i trädgården ser jag.
Tänk att det skall jag få se i verkligehetn så här på hösten.
Nu är det år sedan den stora festen.
Ses och hörs
Kram
Annika

Hjärtat Mitt sa...

Det såg ju verkligen skönt ut!
Tänk att man ska behöva komma ifrån ibland för att bättre kunna uppskatta det man har hemma. Men så är det ju.
Vilken snygg klätterställning ni fått till av lampan.
Phloxens tid är nu, eller hur!
Kram Mari

Kristina sa...

Vad härligt med semester och sen få komma hem o se allt vackert man har. Jag börjar alltid med en rundtur i trädgården när vi varit borta som det första jag gör. Vilken fantastisk gentiana , hur har ni fått den så kraftig?
Ha det gott o njut/kristina

NinaH sa...

Vi sa detsamma härförleden... trots att vi inte for till "utriket" detta år....;-)
Förstår det kan bli lite mycket av det goda under högsäsong då så många vill se er vackra trädgård. Då måste semester långt bort från allt vara nyttig & nödvändig.
Men oh så ljuvligt det sen måste vara komma tillbaka till allt ert vackra! Åh den som hade blott hälften av er estetiska känsla & förmåga... och av alla vackra & udda växter ert stora växtbestånd!;-)

Unknown sa...

Jag vill minska mina bröst med bröst estetik. Behöver en bra plastikkirurg från Turkiet.
Memeestetiği