söndag 9 augusti 2009

Att skapa sitt egna paradis!...To create your own paradise!..

Så sant som det är sagt. Tänk om paradiset är på jorden, och vi är helt omedvetna om det.Denna fina flagga i rost fick vi idag av en underbar liten familj som var här på besök på vår trädgårdsdag. Tack till familjen "Betty" med bloggen Bettys torpliv, samt innehavare av min favorit butik BETTYS i Borås.
Read this and think for a minute...maybe it's true?
Gubben i dammen ler och håller med. -Här är gudagott att vara. Tänk att få äga en liten plätt, och få göra den till precis vad man själv vill. Rätten att få skapa och göra sina egna misstag och lyckokast. Hitta inspiration hos någon annan, tidningar eller böcker. För att sedan göra sin egen tolkning i sitt egna paradis. Det är livskvalite för oss. Vi känner en stor glädje i att inspirera andra. Man för den vidare, det är så man hittar sin egen inspiration.
We have a little place on this Earth that we can do what ever we like...that is our paradice. It's a great joy for us to inspire others and by giving you get back even more.

Har ni känt en andlig kraft i trädgården? Med andlig menar jag en kraft från allt som är gott.
Därför är inte trädgårdsarbetet jobbigt för oss. Vi har grävt ner mycket lycka här.

Have you felt a spiritual force in your garden? We have planted much happiness here in our garden.

Att hålla på med sitt intresse får ju en att må bra. När det gäller trädgårdsarbete så får man ju lite motion, skönhetsupplevelser och frisk luft på köpet.


To have a hobby makes you feel good, and with gardening you get som workout, beauty och fresh air

Själva skapandet är en stor drivkraft hos oss. Här har en del till ett rostigt hjul gjutits in i betong.Passar perfekt till att arrangera ett stilleben.

Too create is a big driving force for us.

Sensommarfägring i frutäppan.

Mrs garden i the early August.

Nu har vi haft vår sista trädgårdsvisning för i år. Vi vill passa på att tacka alla som varit hos oss.Tack för all uppskattning..det kommer att värma oss länge!!!!

Clematis "Julia Correvon"

Man skulle kunna tro att det är våran hund Tindra som har slitit mest i trädgården.............
Ha en underbar vecka.
You can think that our dog Tindra is doing the most of the work in our garden..but I can assure that she's not.
Carina och Ken

27 kommentarer:

Betty sa...

Det är ni som ska ha tack ! Ett fantastiskt besök med roligt samtal o en helt underbar trädgård. Fick (som jag redan tidigare misstänkt) massor av inspiration. När vi kom hem så gick vi rätt ut i trädgården o fortsatte med våra pågående projekt.

Tack än en gång o vi lär komma tillbaka (om vi får ?).

Massor av kramar från Betty m. fam. !!!

Börjelundskan sa...

Hallå!

Ser fram emot det tjejen ....*fniss*. Ha det gott i solen, och ta en drink för mig med och skåla för våra framtida skapelser. :)

Tack för en underbar och inspirerande dag hos er. Vi är båda lyriska efter besöket.

Krameli kram på er. Cin

Ester sa...

Vilka kloka ord! Dags att njuta av livet här och nu - och i en trädgård som er är det inte särskilt svårt. Den är en bit paradis som ramlat ner! Tack för en härlig dag!
Kramar från Ester med familj

lillakolonistugan sa...

Vilka härliga bilder..tack för senast (hoppas ni fick mailet)..vi går fortfarande i trädgårdsrus och C har grävt hela dagen :)

Ha en riktigt skön vecka och vila lite..kram kram från Götet..

lillakolonistugan sa...

Glömde säga att reportaget i Allt om trädgård var jättefint..Kram

L8 sa...

Och jag som varit på besök idag för första gången i er trädgård. OCH VILKEN TRÄDGÅRD!!! Helt fanstastisk! Blev SÅ inspirerad! Och är så glad över mina betonginköp!!

Jag kommer tillbaka till våren! Och då vet jag att jag ska gå direkt till höger när jag kommer (=bordet med alla fina saker). Det hann tyvärr försvinna en del innan jag hade gått mitt första trädgårdsvarv...

Lillianna sa...

Håller helt med! Jag har oxå grävt ner en massa lycka i vår trädgård! Förhoppningsvis glädjer den fler än bara mig själv!
I morron ska jag få en förening på besök här i mitt paradis! Det är roligt!
/Lillianna

Jema Rose sa...

Fantastiskt fina bilder..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Annika Christensen sa...

Ja precis så är det. Ni har en fantastiskt trädgård som glädjer många och kommer att glädja ännu flera. Tindra bilden är ju helt underbar....
Ha en skön vecka själva
Kram
Annika

Kalo sa...

Fin flagga, med ett tänkvärt budskap...
Vilken härlig trädgård. Läste om er i Allt om Trädgård och jag skulle också gärna komma på besök nästa sommar, om det är möjligt!
Jag håller till utanför Linköping men kommer till Borås då och då Nästa gång ska jag besöka Betty's!

... sa...

Hej! Visst är flaggan fin, jag har en lika dan och den manar till eftertanke. Mycket vacker trädgård / Eleonora

gittan sa...

Jag kan bara hålla med dig. trädgården är njutning, avkoppling och motion och inte att förglömma, LYCKA!

Juni sa...

Ja, tenk om.....
Det var fine ord og det får meg til å tenke.
For en fornøyelse det har vært å få et lite glimt inn i hagen deres. Jeg skulle gjerne vært der for ordentlig, men nå er den sesongen slutt og jeg bor nok litt vel langt borte.

Ha en fin uke i hagen:)

Northern Shade sa...

Your garden is still going strong in August. There are lots of beautiful scenes in your garden. The circular patio with the raised urn in the middle is especially attractive.

There is definitely a peaceful feeling in working or relaxing in the garden.

Hanneles paradis sa...

Hihi, en sån glad gubbe, fina sensommarvyer, jag VET att paradiset är här och nu ;)
Kram.

Marina sa...

Kan bara hålla med! Trädgård är underbart och den ger mig så mycket lycka och energi. Tänk om de tär så som på flaggan???????? Har itne tänkt så innan. Hm........

sara på hedepipan sa...

Imponerande och tänkvärt, andligt ja jag har en sådann plats där det blir ett lugn, skönt. Ta nu hand om hunden han har nog grävt mycket i rabatterna som det ser ut.
kram sara

Lenas trädgård sa...

Hej, jag vet inte om ni varit inne igen på min blogg - jag la ett svar om spegelklotet i min trädgård. Det är köpt på Blomsterlandet, så det är säkert inte svårt att få tag i o 199 kr för detta stora är ju överkomligt.

Vilka underbara bilder o texter ni har igen! Man blir så sugen på att göra sina trädgårdsrum lika "pyntade"...För visst kan man ha sina trädgårdrum vackert utsmyckade - likaväl som man gör inomhus...
Tack för er inspiration!
Lena

•lotta på solrum|fnurr• sa...

ni har det så fint, så fint!
jag ska efter dränering fixa till vår framsida. har gjort lite skisser på min blogg.(kika gärna in och tyck till) det är endast en liten del. tur att resten av trädgården är varsamt tillfixad under årens lopp!

Anja sa...

Först får jag gratulera till det jättefina reportaget i AoT!

Att ni är duktiga på att "kre'era" är ju numera inget nytt;))!

Och jag känner - precis som ni - denna enorma tacksamheten över dessa kvm tomt som är bara vårt - min mans och min!
Även jag gör så gott jag kan här och ibland blir resultatet hyfsat ibland är jag inte nöjd. Precis som Livet självt. Den goda kraften känner även jag!/Anja

Solveig sa...

Hei dere to :-) Jeg har ikke vært innom bloggen deres før. Leste om dere i det norske Hagen for Alle og fant ut jeg måtte prøve å lete opp bloggen deres! Og for en fantastisk hage dere har!! Jeg er så enig med guttene dere refererte til lenger ned på siden; jeg trodde nesten slike hager bare fantes i bladene! Det er det vakreste jeg har sett!! Tusen takk for titten - her vil jeg bruke mye mer tid å kikke og finne inspirasjon!
Jeg elsker bl.a hageliv og liker veldig godt det eksteriørmessige dere har fått så fint til :-). Hagen vår har nok måttet vente en stund mens vi pusser opp vårt gamle hus. Imens får jeg drømme her hos dere!
Ha en fin kveld!

Hilsen Solveig

Kristina sa...

vilken fantastisk trädgård ni har. Hittade hit via allt om trädgård och kände igen mig i era tankar. Jag har oxå trädgård men i miniformat jmf med er men det är den som hjälpt mig överleva denna sommar som cancersjuk. Nu när jag hittat er blogg kommer jag följa den med glädje. Synd jag bor alldeles för långt norrut för att kunna komma o se er trädgård. allt gott Kristina

Northofsweden sa...

Inspirerande med såna kreatörer! Fina bilder på smakfulla arrangemang. JAg suger åt mej!

Frances sa...

Wonderful, Ken and Carina. Your garden is a paradise. There is nothing better than being out of doors and working the soil, helping things grow and cleansing our spirits at the same time. :-)
Frances

Glädjekällan sa...

Härligt inlägg!
Livet är här och nu ... vi måste skapa vårt eget Paradis och ta vara på varandra, något annat tror jag bara är 'bluff och båg' för att hålla oss på mattan, och vem vill sitta på den hela tiden?
Man måste ju hinna med att gräva och plantera. När jag besökte Anja i torsdags sa hon några ord som har fastnat hos mig.
- Jag har så roligt i min trädgård, jag bara leker och leker!
Ha det gott
Birgitta

Carol sa...

Your Mrs. Herb garden is so lovely!! If I lived nearby I would certainly want to come for a tour... I can understand your joy at now having it all to yourselves. Lovely to see it through your blog.

Lilla-eva sa...

Välkomna hem efter semestern!

Tänkte på dig härom kvällen, att jag skulle ut hit och kolla efter nytt inlägg, men hamnade med näsan i tidningshögen... Brukar riva ur de bästa bilderna/reportagen från gamla tidningar -och rätt som det var så dök du upp i "Drömhem". Blev så paff!

(Nu ligger er trädgård utriven bland mina favoriter i en låda som jag ofta bläddrar i för att få inspiration, skaparglädje och energi)

Tar sådan plats med alla tidningar, bättre att spara det godaste goda!
Ville bara önska en fortsatt trevlig sommar, och poängtera att den fantastiska skylten ni fick av fam.Betty var så vacker! Väldigt fin, och passande!

Kram Helen