fredag 2 januari 2009

Nyårsbrev..New years letter..

Då har vi kommit in på ett nytt trädgårdsår.
Om vi ska försöka summera 2008 så har det varit speciellt i trädgårdssamanhang.
Året inledes med att vi byggde upp ett otroligt kontaktnät av trädgårdsvänner inte bara i Sverige utan oxå utomlands genom vår trädgårdsblogg.


Then we have come to a new garden year.
If we shall try to ad up 2008 it has been a special garden year.
At first we build up an unbelievable contact net of garden freends not only in Sweden, also in other parts of the world through our gardenblog.Så en tidig vårdag stog Annika Christensen i våran trädgård och gav till lite glädjrop medans hon vandrade genom trädgården, trots att inget knappt hade kommit upp.
Hon ville gärna komma tillbaka senare och göra ett foto reportage.
Reportaget blev till en tävling och den utnämde oss till årets trädgård 2008....så det kan bli.
Vem kunde tro det nyåret 2007-2008 när man skålade in det nya året.

Then one early spring day.. Annika Christensen (garden photographer) stands in our garden and give up small shouts of joy when she walks true our garden, even if it was not mush to look at so early on the season.
She whants to come back later and do a foto reportage.
The reportage get us to a competition and end that we won as the most beautiful garden i Sweden 2008.
We did not have that in mind when we celebrate the new year 2007-2008.
You never now what the new year can bring.


Naturligtvis är det en stor ära, och ett oförglömligt minne, men man kanske inte kan tävla i trädgårdar.
Trädgården är en otrolig skatt för sin ägare och det är upp till en själv hur man vill ordna för sig. Det finns inga rätt eller fel.
Vår trädgård är vår stora glädje där vi hämtar vår kraft.
Vi fick under trädgårdsåret dela den glädjen med många av våra nya trädgårdsvänner.
Tack..

Of course is it a big honour and a memory for a lifetime but maby you dont can compete in garden style.
The garden is a big treasure for it's owner and it is up to you self how you whant your garden to be. Tere is now right or wrong.
Our garden is a place that we like to be and it bring us alot of joy.
We have share it with alot of new gardenfrends thise year...thanks.

Nu inför 2009 börjar det rusa i hela kroppen av längtan efter våren. För att beskriva den känslan vill jag citera Nalle phu...

Christoffer Robin frågade Nalle Puh vad han tyckte mest om på hela jorden.. -Tja, svarade Nalle Puh, efter att ha tänkt efter en stund, för fastän det var förfärligt gott att äta honung så var det ett ögonblick alldeles innan man började att äta den... som var nästan ännu bättre. Den tiden är aldeles strax här...Nu börjar det snart!!!

Now you starts to yearn after the spring, to describe that I want to qoute some of Winnie the Puh.

Christopher Robin ask Winnie the Puh what he likes most in the whole world. -Well, says Winnie the Pue after that he has think for a while, even if it is wery god to eat the honny it is a second just before you eat it who is almost even better. That time is almost here....now it soon begins!!

Carina

31 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Ken och Carina för all inspiration under året via bloggen, vid besök i er trädgård och vid möten i olika sammanhang. Jag håller med nu är det snart vår...
Inger A

NinaH sa...

Ja- Nalle Puh (och du!;-)... har så rätt!
Men ack vad ni var/är värda de eloger ni fick 2008! Önskar er fler under 2009 & god fortsättning på det nya trädgårdsåret!
PS En liten fågel viskade att Ken fyller år! Grattis till honom!;-)...DS

Karin A sa...

Det har varit roligt att få lära känna er och er trädgård både genom bloggen och i verkliga livet! Det gångna året måste ha varit annorlunda och speciellt för er och ni är värda all uppmärksamhet. Tack för all inspiration ni bjuder på! Kram Karin

Ps. Grattis Ken! :)

Craig @ Ellis Hollow sa...

Best wishes for a happy new year. May spring come early. May summer be sweet. May fall be colorful. And may we all enjoy peace and prosperity in 2009.

Pam/Digging sa...

Great Pooh quote. Anticipation is usually better than the thing itself. So true. Happy New Year, Ken and Carina!

Lotta sa...

God fortsättning på det nya trädgårdsåret! :) Även jag tackar för trevlig läsning och inspiration på er blogg, att ha träffat er och besökt er trädgård var en trevlig upplevelser! Utmärkelsen för vacker trädgård är ni verkligen värda! Jag kikar ofta på de bilder jag tog hos er och njuter :) Det kliar i fingrarna nu, jag vill ut och gräva, bygga, förändra...... har ju fått en massa ideer av mina trädgårdsbesök 2008 :) Men det får vänta lite, börjar med lite sådd för inte kan fröerna ligga i påsar och torka bort.... ;) Ha nu en trevlig helg och även jag läst att Ken fyller år, så grattis till honom. Ha det gott, kramis =)

lillakolonistugan sa...

Vilket underbart år du beskriver Carina,jag vet att er trädgård beyder mycket för er och är en inspiraionskälla för så många andra.Ni är väl värda att uppmärksammas.
Får vi komma på ett trädgårdsbesök under våren :-)
Kram Anne
Ps:GRATTIS i efterskott Ken.

Länninge Trädgård sa...

Jag som nyligen hittat er blogg ser fram emot att följa er trädgård under 2009. Det är alltid inspirerande och lärande att besöka andra trädgårdar, det leder nästan alltid till nya projekt.

Hjärtat Mitt sa...

Det är inte konstigt att ni har fått så mycket beröm för er trädgård, för den är verkligen en underbar oas!
Tusen tack för att ni delar med er av den till oss andra så vi kan njuta och inspireras.
Hoppas att det nya året blir lika givande. (Kanske svårt att slå förra året :) ).
Nu dimper snart de första fröerna ner i brevlådan. Kan knappt vänta.

Kram Mari i Marieholm

Annika Christensen sa...

Vad fint du skriver.
Och hoppsan hoppsan hur hamnade jag där!
Varför ni vann är att trädgårdsglädjen är så stor och det syns.
och det var ju inte bara ni som vann...
Jag vann ju också!
Underbara vänner!
Många kramar
Annika

Marina sa...

Den där bilden från rabatten med den röda konen i gillar jag mycket. Kanonfint!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Visst var ni värda att vinna! (Och det stänkte lite härliga "vinnarstänk" på mig också, som fick skriva om er fina trädgård.) Massor av inspiration fick jag av att se er trädgård, både på bloggen och i verkligheten. Och finare kalas har jag nog aldrig varit på!
Sen är det ju en annan sak om man kan tävla i trädgård, men man håller ju Melodifestival varje år utan att det för den saken skull går att tävla i musik, egentligen, så varför inte?!
Härligt är det i alla fall att hitta nya trädgårdsvänner och ge och ta inspiration.
Varma hälsningar Eva

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan!
Jag är näst intill stum av beundran, så fin trädgård ni har. Tack för visningen.
Återkommer snart,
Lydia

Hannahs bod sa...

Men vad du visar vackra bilder, jag inspireras.........nu ska jag kika vidare. Må gott
Hannah

Anonym sa...

Hej på er! Mitt namn är Ulrika och jag har snubblat över er blogg efter ert välförtjänta pris i drömhem och trädgård. Jag undrar om ni har några öppna trädgårdsvisningar, gett min pappa en trädgårdsvandring i julklapp och er trädgård vore trevlig att ta del av live! Jobbar ni med trädgårdsrådgivningar? Alltså hjälper en på traven med ens egen trädgårdsutforming? Tacksam för svar oavsett! mvh/ ulrika_klang@hotmail.com

Angela (In the Cottage Garden) sa...

Lovely photos! I love all the peonies, so beautiful. Your award last year was so exciting - I hope your new year is even better!
~Angela :-)

Petra sa...

Så fin du skriver Carina.
Er trädgård är verkligen ett paradis.
Bloggvärlden är helt fantastiskt, man "träffar" så många kreativa likasinnade mäniskor och jag tackar våran Annika att hon övertalade mig att starta en blogg ;O)
Även jag längtar efter värmen och våren, men har flyttat mitt nya trädgårdsprojekt inomhus och kan jobba på med det tills det blir passande temperaturer för att fortsätter utomhus med det.
Kram, Petra

Glädjekällan sa...

Hej på er och god fortsättning på 2009!
Skulle ni vilja fly trädgården och uppleva ett litet spartanskt hus på kusten är ni välkomna. Så spartanskt att det just nu inte finns något fungerande kök. Men sommartid går det alltid att grilla. Vem vet hur långt vi kommit när värmen är tillbaka? Vi tar det som det kommer.
Tror att mycket av det vi människor håller på med, trädgård, resor, renoveringar osv är viktigast eller nästan i alla fall, i planeringsstadiet och under 'resans' gång. När man sett hur det blev kanske man har lust att förändra och förändringar är inte fel de heller, nästan alltid positiva.
Ni båda är en stor behållning från 2008!
Birgitta

Roses and stuff sa...

Visst skall man tävla i trädgård...annars hade ju en massa människor missat den inspirationskälla som er fina trädgård bjuder på.
Kram och god fortsättning på 2009!
Katarina

HelenJ sa...

Har precis hittat in här, och att döma av bilderna på bloggen är priset verkligen välförtjänt! En sådan underbar och inspirerande trädgård! Jag ser fram emot att få följa den under 2009.
/Helen

Anja sa...

Så underbart beskrivet! Visst har ni haft ett fantastiskt 2008 och då kan man undra hur fantastiskt blir inte 2009 för er!

Ken. Får gratta dig i efterskott till din födelsedag - vi stenbockar måste ha gröna klövar - typ!? Har haft fullt upp och det känns som om jag har fått orken och tiden tillbaka först nu.
Det skall bli så spännande att följa er trädgårdsår och se vad som hända skall;))!

mvh, Anja

RANA sa...

Härligt, vänner! Och vilka värdiga vinnare ni är sen då! Er trädgård är verkligen makalös. Kombinationen av ert kunnande och er entusiasm och er konstnärlighet lär väl vara lite av förklaringen...

Och grattis till Ken, som nyss fyllde 25. :-)

Jag gillar Puhs svar, och ert sätt att översätta det till trädgårdssammanhang. Hoppfullt! Så ni tror alltså att våren kommer?

Jag önskar er ett underbart 2009. Ni har nåt hos mig.

Kramar i massor,
Rana

PS. Carina, dina ord om och till min mamma rörde mig till tårar. Du är underbar.

Anonym sa...

Vilka bilder!Otroligt vackra!tack för titten.

Wurzerl sa...

Hi, I 'm late but i wish you a Happy New Year 2009! In Bavaria it is so cold but without snow my garden don't like that.
Have a great time Wurzerl

Betty sa...

Ja den där Puh är en riktigt klok kille. Snart är det bara till att hålla i sig trots att man idag vait ute o vandrat på isen.
Kramar från Betty !

Barbara sa...

Thank you very much for your good wishes which I just want to return to you. May 2009 be a healthy, lucky, successful and very good year in everything you're doing! Looking forward to reading your posts!
Enjoy winter,
Barbara

Britt sa...

Ja jag ser verkligen fram mot en ny säsong. och detskall bli kul att följa eran trädgård detta år. Ha det bra//Britt

Frances sa...

Oh Carina, what a delightful post and ending with the wisdom of Winnie the Pooh is brilliant, I love it! Tack for winning the competition, so very deserving. But I love how you say the garden is for the gardener and there is no right or wrong, it shows that you also are full of wisdom as well as being great gardeners.

Klem, Frances

Annalunda sa...

God fortsättning på det nya spännande trädgårdsåret vänner...
Så vackra bilder och former! Tack för att ni finns och för all inspiration ni så frikostigt delar med er av!

Kram Annie

Linda Lunda sa...

Gris m vingar eller inget alls!
Nöff nöff!
Linda

Camilla på Trädgårdsliv & Design sa...

Det har var kul att få följa er och er trädgård via er blogg. Det måste ha varit spännande och ett mycket speciellt år med både tävling och anat! Kul! Jag kommer med glädje följa er även år 2009!

Kram Camilla