söndag 13 april 2008

Vårmöte med vinst..


Corydalis solida "Nunneört"

I dag har vi varit på vårmöte med STA Älvsborgskretsen.Föreläsare för dagen var Sven-Olof Strandheden som pratade och visade bilder om "Trädgården som kulturspegel" det handlade om hur Just trädgårdens betydelse genom tiderna från Romarnas tid i bla Pompej och framåt till mordern tid, väldigt intressant. Han berättade om hur dåtidens trädgårdar var uppbygda i bla Italien, Persien och klosterträdgårdarna och att prinsipen används även i vår tid. Kan se mycket utav det även i vår egen trädgård.
.
Here are some of what we won at a lottery today.
.
Idag var turen på vår sida i lotteriet vilket alltid är kul. Vi vann bla 2 olika Nunneörter flera lökväxter några Julrosor och en Hundtandlilja mm.

Vårstjärna blå

Vårstjärna rosa

Pion kungen Herman Krupke är med i vår krets, så han var oxå där idag.Det var som en tjej sa vid vårt bord- Åh man blir så sugen på pioner när man ser honom,
Ja det blir man verkligen.
Bild Ken
Text Carina

9 kommentarer:

Frances, sa...

Hi Ken, you were very lucky with your winnings at the lottery, all lovely plants. Looking at some older posts, your double hellebores are magnificent, I love the green/yellow one with freckles.
Frances at Faire Garden

Jema Rose sa...

Åh, grattis till de fina vinsterna, kul! Vackra bilder...

:)

Kram, Jenny

<3

Katarina i Kullavik sa...

Vilken lycka att vinna så fina priser! -Grattis! /Katarina

Anja sa...

Kulturhistoria är alltid intressant.Trevligt, eller hur, när man har någon trädgårdskändis med på sin krets?! Vi i Göteborg har Peter Korn!!(Själv har jag inte lyckats att bli kändis trots bloggandet ;))!)

mvh, Anja

NinaH sa...

Kul hitta till denna blog. Hit kommer jag gärna tillbaka! Vackra vinster! Grattis! Och så intressant det lät med föredraget! Hade jag gärna lyssnat till.

Yolanda Elizabet sa...

Love your lottery winnings Ken. Lovely pics of lovely blooms!

Kram, Yolanda

Linda Lunda sa...

Tänk som det kan bli när man skumläser text... jag fattade inte att det var DU som hade gjort de fina betong-konsteverken!
Jag VET vilka jag älskar!!!
Mvh SKURKEN!

Hjärtat Mitt sa...

Tack för kommentaren i min blogg.
Jag håller med om att vi verkar ha samma smak för jag älskar era betongverk och ni har många fina växter.
Var skaffar ni latexformarna? Det verkar mycket intressant med dem, fast svårt.
Kul med vinsterna!
Vi hade oxå möte nu i veckan. Det var Klas Roos som pratade om Japaninspirerande trädgårdar. Det var mycket intressant. Och två vinster fick jag med mig-en toffelblomma och en rödbladig maskros. Visst är det kul när man vinner!

Hälsningar Mari i Marieholm

Jema Rose sa...

Nyfiken är väl det minsta man kan säga !!!

; )


Kram, Jenny

<3 <3 <3