söndag 27 april 2008

Givande hundpromenad.. Rewarding dogwalks..


Att gå ut med hunden är inte bara bra för konditionen, utan det är ett ypperligt tillfälle att stöta på saker som man inte kan låta bli att fantisera om till en helt annan sak i trädgården.
Som denna rostiga balja som låg upp och ner bland massa annat rostigt skrot.
Lite skavanker har den allt men det går att fixa.
Hm..... blev tanken och vipps hade handling blivit till verklighet och hem till trädgården kom den med dunder och brak. Det är en ganska stor balja 90cm bred ca 2m lång och 60cm djup.
Det blev till att borra dräneringshål i botten och sen fylla den med först lite dräneringsmatriel och sen jord och sen blir den en upphöjd bädd att plantera i.
.
To go out with you dog is not only for your condition, it is a good way to find thinks you can use in the garden. Like this rusty tub.
Hmm…are my thoughts, and suddenly I take the tub home to our garden. (Of course I ask my neighbour for permission first ).
It makes a fine thing to plant in.
.

Vi har satt den på tegelfärgade klossar så den kommer en bit upp från marken.
I den ska det nu planteras kopparfärgade växter med inslag av vinrött och orange.
.
We shall have copper collared plants in it like Carex buchananii and perennials with dark red foliage.
.
Primula double "Ken Dearman" är given i rosttråget.

Detta kom vi över på Granngården för halva priset till vår nya rost hörna ..inte fel. Två fågelbad i rostat järn och ett Kopparstarrgräs.

This is some of what we find to day with 50% discont, who we shall havein our new rusty tub.

Erythronium Hundtandslilja "White Beauty"

Magnolia Stellata "Stjärnmagnolia"

Det är inte lång tid kvar innan vår Stjärnmagnolia slår ut helt, hoppas bara inte detr blir för kalla nätter så blommerna får dom brunaktiga skadorna på sig.

It is not far awy then the Magnolia Stellata is in full bloom.

Ken

16 kommentarer:

Lotta sa...

Jaha - förstår nu att jag måste skaffa mig en hund för inte har katterna tagit mig på promenad med fantastiska fynd... =) Vilken härlig låda! Kommer att bli ursnyggt med bl a orange blommor däri, lime-färg är inte heller så dumt. Fina fynd från Granngården och Kopparstarr är ett gräs jag skall gå på jakt efter. Tack för härlig inspiration och fina bilder =) Tänk - i morgon skall det bli +20 - gissar att det säger pang i trädgårdarna... Ha det gott 8`)

Jema Rose sa...

Vilken häftig balja, rost kan faktiskt vara dekorativt! Kommer att passa utmärkt med de blommorna ni tänkt er i den.

Fina fynd från Granngården!

Kram & ha en bra vecka!

Jenny

<3

Linda Lunda sa...

Mmm jättefin! Lådan alltså... och tänk dig... med lejontassar!!!!!
Sedan var det en ruggit FUL primula Hihihi...!!!

Linda

Jema Rose sa...

Ja, det blev lite trist det där igår med loppisen, för jag fick ingen skjuts...mina föräldrar tycker att jag köper på mig lite väl mycket saker ( vilket förvisso är sant! ) men tex. när det gäller skåpet, så lär jag INTE hitta ett lika fint igen...tramporglar finns det nog gott om däremot!

STOR kram, Jenny

<3

RANA sa...

Vackert och coolt. Min första tanke var dock: hur fick ni hem den????? ;-) Den var inte precis så liten. Exakt hur stark är du, Ken, och exakt hur mycket ryggskott fick du???

Underbart blev det, och ännu mer underbart ska det bli. Har ni bestämt vilka andra små vänner, förutom primulan, som ska få bo där? Jag kommer att tänka på en fantastisk bild i en trädgårdsbok, "Färg & design" av Nori och Sandra Pope: en ljuvligt persikofärgad sidenprasslig jättevallmo av sorten "Saffran". I sanning gudomlig, men fel i färg för min trädgård.

En fråga: klarar perenner vintern i detta tråg? Krukor är ju för små och oskyddade, men denna jättebalja är kanske stor nog?

Tack för härlig bildkavalkad!

Och: Carina, you've got mail.

KRAM,
Rana

Piondröm sa...

Lotta:
Ja lime blir nog snyggt att lägga in. Det lyser upp så snyggt......

Jema rose:
Vi har tänkt oss kopparstarr, kopparskräppa. kopparfärgad dubbla auriklar, Rödbladig alunrot, alunrot marmelade, Gulbladig penningblad, gulbladig plister mm....
Brevid ena kortsidan har vi rödbladig klippstånds med oranga liljor som kommer upp mellan bladen. På andra sidan har vi en kopparlönn mm

Linda:
Du har inte sett all fula primulor ännu......

Rana:
En del dumma påhitt som jag vill ha kan jag alltid inte lägga på min man, ibland måste jag sprida ut mina order, jag har en väldigt snäll och underbar svärson ,som är svag i anden när det gäller hans svärmor. Men det räcker inte alltid att jag älskar honom så för säkerhets skull så bakade jag även bullar till honom. Han fick låna snälla grannens fyrhjuling och hämta den. Så det enda Ken behövde göra var att buckla ut den, och borra alla dräneringshål. Jo det kommer nog gå bra med övervintring, bara vi lyckats att dränera tillräckligt.

Carina

Frances, sa...

That was a rewarding walk with the dog. I love all rusty metal, except on my car, of course. Your new planter already looks fine. Those peachy colors are my favorite too. You have the most beautiful primroses I have ever seen!
Frances at Faire Garden

Anja sa...

Alltså! Nu jäklar! Jag visar MIN 'Ken Dearman'när det är BETYDLIGT fler blommor än på er!;))!!
Fy vad "orättvist" att Ni hittar så fina saker - det gör jag aldrig!;))

Nä, men va' bra att det är vettigt folk som får ta hand om sådant som andra inte fattar!!!
Jag unnar er alla fina fynd!
mvh, Anja

NinaH sa...

Läckra fynd i skog med mera! Och Hundtandsliljan är bara såååå bedårande! (Många, många av dina/era andra växter också!!!)

Annalunda sa...

Verkligen givande promenad....och oj vad fint det kommer att bli!!! Vi är fantastiska tycker jag...oerhört inspirerande att titta in till er! Jag har en liten utmaning för er båda på Annalunda! Hoppas att ni vill anta den!
Kram Annie

RANA sa...

Hahahaha! Härligt, Carina. "Men det räcker inte alltid att jag älskar honom [svärsonen] så för säkerhets skull så bakade jag även bullar till honom"!! Fiffigt, taktiskt och underbart på alla sätt och vis. (Hos min mamma får min man äntligen äta sig mätt på Rik-tig Hus-mans-kost (och slipper skumma vegorätter, som jag gör). Han älksar henne på grund av detta. Män!)

Men jag skulle egentligen säga nåt annat: å vad jag älskar denna blogg. Ni skriver så passionerat och kunnigt om allting - och visar så vackra foton. Jag tipsar alla mina trädgårdsamatörvänner om er blogg. Nyss råkade jag skriva lite förälskat om era betongskapelser på Annies (Annalunda) blogg:

"Du har förstås sett Carina och Kens (Trädgårdsdrömmar, as you know) vanvettigt vackra betongskapelser??? Dreggel, dreggel. Vore de inte så underbara människor och vore jag inte så laglydigt och moralisk lagd, skulle jag åka dit och sno hem hela rasket. Aj aj, det där lät illa. Men berörda varelser vet att jag skojar."

:-D

TACK FÖR ATT NI INSPIRERAR.

Kram, Rana

Anonym sa...

Hej, jag har haft den äran att få titta igenom din sida. Härliga betongfigurer, skall det bli ett helt schakspel? Hundtandliljan är också härliga och alla dina julroser. Ser att både Lotta och lindalund har hittat hit också- jag tillhör också trädgårdsbloggarna, Maria
http://mariaberg.tradgardsblogg.se/

Linda Lunda sa...

Hur länge skall du vara ute och gå med den där hunden igentligen???
Inga nya inlägg på länge!
Linda

Linda Lunda sa...

Hur länge skall du vara ute och gå med den där hunden igentligen???
Inga nya inlägg på länge!
Linda

Mr. McGregor's Daughter sa...

Your rusty tub garden is going to be beautiful - how great to find something like that while just out walking the dog!

Hjärtat Mitt sa...

Åhh, vilket underbart fynd!!!
Ja, även de ni har inhandlat.
Men mest baljan.
Hundtandsliljan är jättesöt.
Det ska jag ju oxå ha någonstans.
Eller så försvann de i flytten hit ut. Ska gå ut och leta, tror jag.

Kram Mari i Marieholm