torsdag 17 april 2008

Gullflocka..Hacquetia epipactis...

Varigerad gullflocka Hacquetia epipactis variegata

Gullflocka Hacquetia epipactis.

Carina som varit i farten igen med sin nyuppväckta passion...cement.
En illblå keramikkruka som man tittat sig mätt på och som med betong fått en ny skepnad.
Med kupade händer och en fågel som visar vägen till fågelbadet.

Some of Carinas concrete things, a old ugly pot who gets a new look and a birdbath as two hands
made in concrete.

Ken

8 kommentarer:

Jema Rose sa...

Vilka härliga blommor!

Vad smart att fixa krukan med betong och SNYGGT! Händerna & fågeln var ju underbara : )

Kram, Jenny

<3

Glädjekällan sa...

Hej på er

Hittade namnen på julrosorna i Botan. De är båda H. x ericsmithi
och heter 'Ruby Glow' och 'Winter Moonbeam'.
Det är den sistnämnda som har de snygga bladen.
Den sternii du nämnde Carina har jag inte men en H. argutifolius 'Silver Lace'fann jag i Tyskland i höstas. Men så långt behöver du inte åka om du vill ha den :) Tror den säljs på många olika plantskolor nu. Linda köpte någon liknande i Kungälv.
Hur har du / ni gjort för att få betongen att fastna på en glaserad kruka? Har också ett par blå som hamnat långt in i förådet.
Ha det gott.
Birgitta

Linda Lunda sa...

Läckert!!! Satt faktiskt och tittade på ett par liknande händer igår.. fast utan fågel!
Säg till om ni vill att jag införskaffar en 'sådan' julros åt er... inför maj.
Linda

Piondröm sa...

Här kommer en beskrivning om hur man gör om en keramik kruka till en betong kruka. Den krukan ni såg på bilden är nog 3år och har stått ute hela tiden.( I den har jag planterat en hosta striptease och rosa blommande timjan.)
1. Sandpappra lite på glasyren så ytan inte är så glatt.
2. Klä in krukans ytterdel med hönsnät, gå även en bit in över kruk kanten.
3. Blanda cementen till en tjock gröt (man kan även riva i lite torv om man vill)
4. Nu gör jag krukan i 3 omgångar. Vänd krukan upp och ner, börja med nedre delen. Tryck in cement mot krukan och hönsnätet klappa in det. Det är lite pyssel, det vill ibland ramla ner lite men man får jobba med det.
5. När man har arbetat sig upp mot halva krukan, så lägg på en blöt lakansbit så att den tjocka betongen inte torkar för snabbt.
6. Efter ca. ett dygn så tar man den andra biten, nu har man ju en klack att bygga på. På med den blöta trasan, torka.
7. Nu vänder man på krukan och modellerar med kanten. Man arbetar en bit ner så att kanten blir snygg när man fyller på med jord och planterar.

Om man tittar noga på min kruka så ser man två små änglar i betong på var sida. Det är två färdig gjutna som jag tryckte dit innan betongen torkade.

Jag har även prövat på terracotta krukor med lyckat resultat.

Denna iden liksom andra växte fram genom att jag så gärna vill ha, men man kan ju inte köpa allt som man vill ha (snyft)..Så då får man ju försöka på andra sätt. Sen älskar jag att återanvända. Har inget problem att slänga fula saker, men först vill jag försöka att göra något vackert av det och går inte det så skänks det till loppis.

Lycka till med kruk make over. Jag ska göra om en stor kruka samt ett blått klot framöver jag kommer att visa det på bloggen.

Carina

Karin A sa...

Så fina betongsaker! Tack för inspirationen. Gullflockan är verkligen en vårfavorit. Själv har jag dock "bara" den vanliga som jag fått av en trädgårdsvän. Trevlig helg till er båda! Kram Karin

Lotta sa...

Underbara saker i betong, gillar krukan mycket! Köpte en annan variant på mässan men nu när jag ser att man kan göra "gamla" krukor själv så blev jag så glad! Härlig inspiration och tack så mycket för tipset =) Händerna - är de gjorda i gummihanskar? Ha en härlig, solig fredag 8`)

Annika Christensen sa...

Jag har nog inte riktigt tålamod med ett sådant projekt. För mig blir det nog som fötter och händer som krukorna kan stå på.
Vad proffsiga ni är.
Annika

Tusenfröjd sa...

Så fin krukan blev efter din "make-over"! Och jag gillar verkligen de där händerna och den sovande änglabebisen. Såg dem faktiskt live idag hemma hos Annika (Naturliga Ting) idag. Måste bara få fråga om ni säljer sådana? De är verkligen helt ljuvliga. Ha en underbar dag/ Liv