tisdag 26 februari 2008

Nunneört, Corydalis1. Corydalis solida "Blushing Girl" 2. Corydalis solida
3. Corydalis

Nunneörten "Corydalis" är en favorit, det gäller bara att veta var man har den för den kommer tidigt på våren med sina lite ormbunkslika blad men tynar sen bort efter blomningen.Blommorna är ganska små med en bakåtlutande sporre men sitter i stora klasar.
Färgerna varierar stort från vitt, blå, lila, rosa och gult.
Våra Nunneörter verkar trivas lite var som helst både i skugga och sol.
Har läst att man ska dela dom efter några år för att plantan annars tynar bort.
Vi har inte gjort det med våra och än finns dom kvar.

Ken

Corydalis "George Baker"


Corydalis is a favourite, it’s only to remember were you put them because they disappear after they have bloomed. The flower is quite small but they sit in big bunch.
The collars are several from white, pink, lilac, blue and yellow.
Our Corydalis gets on both in shadows and in sun.
We like them a lot.


Ken

11 kommentarer:

Melanie sa...

Your Corydalis photos are beautiful! I especially love the red one. I haven't seen that available yet in the United States.

Mr. McGregor's Daughter sa...

Pretty things! I didn't know there was a red Corydalis - very striking.

Lotta sa...

Visst är de fina! Men att det fanns så många färger visste jag inte. Jag har sått gula och de står ute i pallkragen och jag håller tummarna att det blir något - annars får jag gå på jakt efter skott, de växer ju faktiskt lite här och var har jag sett. Fina fotn :)

Anja C. Hill sa...

En av mina favvon också!

mvh, Anja

älskar sött sa...

Låter underbart med trädgårdälvor som skymtar fram!! Övertala din man om att få lägga ut dem där!!=) å hälsa i från mig..Lova att hålla mig underrättad ti-hi..kramar Malin

Hanna - Den vita skolan sa...

Tack så hemskt mycket för alla bra tips om trädgården...blev så inspirerad att jag laddade ner ett planeringsprogram...ska bli så kul att sätta igång.
Ha de gott
kram

Katarina i Kullavik sa...

Finns det så många olika nunneörter - det visste jag inte. Detta är en växt som jag inte har...undrar varför... Fina bilder!

Annalunda sa...

Älskar Nunneört! Har små tuvor här och där men jag drömmer förstås om
ett myller av dem... gamla trädgårdar där de bara väller är ljuvliga...Så här många sorter visste jag inte att det fanns... ~ Annie

Glädjekällan sa...

Sitter just nu med Janis Ruksans lökkatalog framför mig. I den finns 88 st olika corydalis. Hade inte tänkt beställa några sådana;) :)

tandtrollet sa...

Hej! Nu har jag äntligen fått tummen ur att skriva en kommentar. Vilken fin bloggsida ni har. Tack för senast. Du ska veta vilken inspiration jag fick av din heminredning. Jag har pysslat och bloggat. Nu kan jag allt om chabby chick. Ha ha!! Hoppas vi kan träffas snart igen. Kram från M din tandtrollsvän.

Linda Lunda sa...

Så klart du får köpa en blomma!
Linda