söndag 24 februari 2008

Läsvärt för både själen och ögonen.

Var idag på årsmöte på STA ( Sveriges trädgårds amatörer) och fick köpa en helt nyutgiven bok an Sällskapet trädgårdsamatörerna baserad på 35 st trädgårdsamatörers trädgårdar runt om i Sverige, helt fantastisk.
En del av dom trädgårdar som tas upp har vi själva fått glädjen att besöka.
Boken är skriven av Christina Fryle och Inga Wallenquist.
Vi har varit medlemmar sen 2000 och det fick oss att bli ännu mer intresserade av trädgård.
Man får på detta vis både träffa människor som brinner för samma intresse som en själv, men också att man på det viset kan få tag på växter som är svåra att få tag i på plantskolorna och till ett mycket billigare pris. Har idag blivit invald i styrelsen för Älvsborgskretsen, ska bli riktigt roligt. Har varit trädgårdsintresserad sen jag var barn och det verkar inte sluta. Det blir bara mer och mer.

Vill också passa på att berätta om en helt fantastisk bok om blad i alla former och färger. Boken är vissligen skriven på engelska men bilderna och dom latinska namnen på växterna räcker långt för den som har svårt för att förstå. Väldigt hög varningsrisk för den som har lätt för att drabbas av HASJUKAN ;) både för boken och växterna i den. En av dom bästa trädgårdsböckerna som skrivits på länge enligt oss, det är en bok som man inte bara läser en gång utan en bok som fungerar som ett slags trädgårdslexikon.

Boken är skriven utav en av mina största amerikanska favoritbloggar Nancy Ondra på http://hayefieldhouse.com/ en jätte fin inspererande trädgårdsblogg. Om du inte besökt den, gör det. Fotograferad av fotografen Rob Cardillo. Vi köpte vårat exemplar på internet bokhandeln Alidibris.

Hoppas ni får tillfälle att studera och läsa någon utav böckerna och i så fall... ha en trevlig inspirerande stund och ha papper och penna i beredskap och håll hårt i plånboken ;)

Ken

I want to recomend two books that we like very much, one of them are a new swedish book about 35 amateurs garden in Sweden. The other one is a book in english about foliage. It is the best gardenbook we have read for a long time, very much insperation and beautiful pictures. The book is written by Nancy Ondra and fotograft by Rob Cardillo, and colled Foliage. If you get thise book in you hands , be ready whith pen and paper for your garden list to the nursery ;)

Nancy have a gardenblog that you must look in to. http://hayefieldhouse.com/ a very inspiration blog.

Ken

6 kommentarer:

Yolanda Elizabet sa...

How nice to have a book about Swedish amateur gardens, wish I could read Swedish!

I've heard about Nan's book before from another garden blogger. Must be an excellent book!

kram, Yolanda Elizabet

Glädjekällan sa...

Hej på er
Hoppas ni får det riktig trevligt som styrelsemedl. i STA och framförallt att ni får träffa många inspirerande trädgårdspersonligheter.
Tack för boktipsen. De skall jag titta närmare på. De trädgårdsböcker som i år är med på rean och som lockar har jag redan.
Jo, klätterstöden och slärmen blev jättebra. De rostiga stöden smälter in lite bättre än de vi målat, så därför har vi bytt ut dem.
Hälsar
Birgitta

Annalunda sa...

Hej på er! Tack tack för många trevliga tips... härligt härligt men farligt farligt... försökte klicka på den ena länken men den funkade nog inte... och grattis till styrelseuppdraget! Vad jag förstår så är du nog helt rätt person för detta!

Kram Annie

Anja C. Hill sa...

Hejsan ken!

Håller med dig om att det är underbart när man få tag i litteratur som inspirerar och lär ut.
Just den boken har jag inte läst - har inte varit på STA- möten på ett slag - men den kommer jag också att skaffa.
Det har gått så "långt" att jag numera läser bara trädgårdslitteratur...(kanske inget att skryta om att vara så nördig!;-))

mvh, Anja

Nan Ondra sa...

Thank you so much, Ken and Carina, for your kind words about Foliage. I'm very happy that you are enjoying it!

RANA sa...

Gratulerar till det ärofulla styrelseuppdraget. :-D

Den där varningen rörande ha-sjukan var nog på sin plats. Jag känner såna tendenser redan på din beskriving, nämligen. :-D

Och tack gulle dig för kommentaren hos mig. Sånt värmer!