fredag 31 juli 2009

Herr och Fru Trädgårdsdrömmar! Mr and Mrs Gardendreams!

Välkomna att kika in hos oss på bloggen Trädgårdsdrömmar. Varför vi skriver så är att vi nu är med i ett repotage i Allt om trädgård, där vi berättar lite om oss själva, vår trädgård och bloggandet. Vi har ännu inte sett det färdiga resultatet. Reporten som skrev det blev så sugen på bloggeri, så hon startade en egen . Esters trädgård titta gärna in där.
.
Welcome to visiting us on our blog Gardendreams.

Rosa "Rockin Robin" .
.
Vår semester har vi fortsatt att fira i vår trädgård, plantskolor samt loppisar. Vi hade bestämt att inte köpa mer rosor, p.g.a plastbrist. Men när man står där i plantskolan och ser den ena skönheten efter den andra så glömmer man det, tills man kommer hem igen.

We had determined us to dont buy more roses, beacuse we dont have room for them. But when you are in the nursery, you forget all about that.
.
Rosa polyantha "Rhapsody in Blue", Lupinus hybrid

Här kom en annan ros också med av bara farten, den plommonblå lupinen passade perfekt ihop.Lupiner är något som vi tycker väldigt mycket om. De finns i så många färger och är lätta att matcha till andra blommande växter.

Here is more roses that come home whit us.
.
Phlox paniculata Velvet flame, Giltmine, Goldmine

Phlox är en annan växt som vi också gillar ....(maniskt). Den är så fin i badverket. Här är tre variteter av gulbrokiga Höstflox. Alla med Cerice-lila blommande blommor.

We loves Phlox. This is three varigated phlox, all with similarly color on the flower.
.
Phlox paniculata "Sherbert Cocktail" rosavit med göna kanter.

Phlox paniculata "Purple Eye Flame".
.
Ville bara visa min fina betongfågel. Han skulle sitta i en fågelbur, men då jag inte tycker om djur i bur (inte ens om de är av betong) Så får han leva fritt, och landade slutligen på ett bord i trädgården.

Here is my concrete bird. I dont like to put animal in cages, so he will be free in our garden and landed on a table in our garden.
.
Det känns som Höst i trädgården, och det ostadiga vädret försvårar trädgårdsarbetet. Vi har en bokad visning kvar i år, och det kanske är den viktigaste. Nämligen den för våra trädgårdsvänner i våra två trädgårdsföreningar som vi är med i. Till våra trädgårdsbloggande vänner har vi plockat en Heuchera (Alunrot) bukett. Som tack för er trädgårdsvänskap samt alla kunskaper som ni delar med er av.
Ha en skön sensommar tid i regnet!!

Here is a Heuchra bouquet for you, our gardenblogfriends,.Thanks for visiting our blog.
.

Carina och Ken
.

35 kommentarer:

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vilken härlig bladbukett!
Har en del dagliljor jag delat, dock ingen riktig mörk och ingen, kanske en spindel, Red Spinel. Kan det vara något att fresta med?
Kommer ni till Landbadets växtmarknad i Uddevalla i slutet av månaden?
Flox, som ni är så förtjusta i har jag ratat ända tills förra sommaren. När jag såg de pastellfärgade floxblommorna hemma hos er och i Anne Just trädgård föll jag pladask. Nu har jag några små plantor som precis börjat blomma och dofta...
Ser fram mot att få läsa Allt om Trädgård och se vad som står om er men jag får ge mig till tåls till söndag. Tidningen kommer till min kära mor först och sedan får jag den...
Fortsatt skön semester...
Birgitta

Ester sa...

Vilka vackra rosor! Den blå är nog den blåaste jag sett. Och phloxen med grön kant såg riktigt smaskig ut...
PS. Jag har en tidning med reportaget om er här hemma. Välkomna på "blädderkaffe" om ni inte vill vänta på brevbäraren! DS.
Kram Ester

Its a house sa...

Vilken underbar Alunrotbukett! Så vacker i sin enkelhet! Jag ser fram emot att läsa reportaget! På måndag kommer lokaltidningen hit och gör reportage hos oss, känns väldigt spännande och lite nervöst!

Börjelundskan sa...

Hej på er!
Jag måste gå och köpa "Allt om trädgård så fort den kommer ut, upptäckte till min fasa att det var fel tidning jag prenumenerade på. Är sååå nyfiken på repotaget.

Ajj ajaj! Ännu en betong grej som jag vill ha :) detta bådar inte gott för semesterkassan *hihi*.
Åhh vad jag älskar min mulliga madonna må du tro.


Längtar tills den 9:e, ..förresten hur går det med skapandet av "nisselinerna"??? Jag har börjat göra veporna nu, och så håller jag på att greja till den där ordspråkskronan.

Ha det goast! Kraaam Cin

Anonym sa...

Fint reportage i AoT. Ni har verkligen en vacker trädgård. Ha en skön helg!

Hannele på Hisingen sa...

Vilka heucheror, variegerad flox, Rosa "Rockin Robin" ser ju inte riktig ut, så underbart. Visst är det kul att blogga, ha en trevlig helg,kram.

Lotta 8`) sa...

Fniss... jag fick tidningen igår och det var ju verkligen en trevlig överraskning att läsa om er i den - grattis till ett jättefint repotage med vackra bilder :) Nu är ni verkligen kändisar :)
Jag är extra glad för min phlox i år, dels så har de fått vara i fred för rådjuren men också att de har massa knoppar! Rosa, vita och den som jag såg hos er i fjol, Natural Feelings :) I dag har det varit synd om trädgården, det har stormat och regnat och jag ser att en del växter har lagt sig ned, kanske blir det extra många buketter inne i morgon..... Ha det så gott i sensommaren - inte höst! för jag har två veckor kvar av semestern :)

Pam/Digging sa...

I love your heuchera bouquet. What a clever idea. I can see you're basking in a beautiful summer. Here in hot, hot Texas, we're eagerly anticipating autumn.

Annika Christensen sa...

Vilken läcker bukett!!
Tror jag kommer och plockar en....
Hedentorp har trädgårdsvecka andra veckan i sept.
Det skall bli spännande att läsa.
Ha det gott
Kram
Annika

Karin SKARA sa...

Jag och Linda Lunda läste om er underbara trädgård redan igår när hon var här hos mig.
Härligt skrivet och MASSOR av fina bilder.
Kan du verkligen hålla dig från att hälsa på Mor?
God fortsättning på sommaren, för än är det låååångt kvar till hösten. Vår semester har ju precis börjat, inte får du då skriva att det redan är höst. Det är ju den bästa tiden som kommer nuuuuu!
Karin i Marum //
P.S. Mitt lilla Änglabarn sover gott, tillsammans med beskyddande draken Lennarth.

Lillianna sa...

Reportaget var väldigt trevligt och det var förstås extra roligt att visa maken att där var jag häromdagen, titta!
Både Flox och rosor måste man ju ha plats för ;.)

Vi ses!!
/Lillianna

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Åhhh, bilden på alunrötterna (!) är bara sååå härlig, kan inte se mig mätt på den. Själv har jag lite svårt för att få dem att övervintra här med vår barfrost, men skam den som ger sig! :o)
Jättetrevligt när ni visar blad från 3 olika flox, så man kan jämföra och förföras.
Ha det så bra,
Lydia

Anjas Hill sa...

Er trädgård är inte längre en dröm för er - det är det för oss andra!

En fantastisk bukett av alunrotsblad - även min favoritväxt!Och, jag säger som Birgitta att flox vann även mitt hjärta när jag såg den hemma hos er! Floxen 'Natural Feelings' slår snart ut - alltså den jag fick av er!

Hoppas att ni blir nöjda med reportaget!/Anja

Inger sa...

Vilka underbara flox och buketten av alunrot gör mig mycket imponerad. Apropå 'Rhapsody in Blue', den blir både väldigt hög och bred. Jag måste flytta min. Nu blir det till att köpa Allt om trädgård.
Ha en bra dag!

Yolanda Elizabet Heuzen sa...

Hej Carina og Ken,

Not buying anymore new roses? You know that will never happen. Love the new ones you bought, they are great.

Phloxes are wonderful to have in the garden with their beautiful flowers and they smell so sweet too.

Thanks for that gorgeous heuchera bouquet, it's fabulous!

Kram, Yolanda

Betty sa...

Jippie !!! Tack för inbjudan blev jätteglad. Kan nästan garantera att vi dyker upp (jag+man+dotter).
Du får gärna maila mig ang. en vägbeskrivning.

Tack än en gång o massor av kramar från Betty !

Elzie sa...

Vilka underbara blombilder. Jag är så glad att jag hittat hit genom Allt om Trädgård. Kommer att länka till er om det går bra?
Har läst lite kommentarer också och det är helt fantastiskt vad trädgårdsmänniskor är generösa och delar med sig av vad dom har.
Ha en skön början på augusti.
Kram Elzie

IngunnBW sa...

Hei! Er innom og titter på bloggen dere en gang i blant, jeg finner alltid så mye fint her. Spesielt liker jeg den hvite haven :) Skal si dere har mange lekre Heuchaera i haven! Jeg bruker dem en del selv som kontrastplanter.

Flotte bilder!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Fin reportage i AOT, bläddrade igenom och fastnade på er trädgård.
Vilken fin oas!, Men det visste jag ju sen länge. Och så hittade jag i samma tidning mitt "Hönshus" till soptunnan i reportaget pest och bäst, blev uppringd av många grannar, vänner, arbetskollegor och en och annan bloggare här i Sverige ich i andra länder som genast kände igen min skapelse.
Men jag måste säga att det käns lite läskigt att se ens älskade skapelse publicerad utan att man ens visste om det, och utan att det ens står var bilden tagits och vems idé det var.
Livet på riktigt ?
Ha en fin söndag, Petra

Lilla Rummet sa...

Hej!
Halkade in här av en slump, och glad är jag för det. Vilka underbara blomsterbilder ni visar, jag bara njuter. Vacker lite fågel i betong.
Löven i alla dess färger är ju helt underbara, vilken färgprakt.
Ska fortsätta att titta runt.
Ha en fortsatt trevlig dag
Kram Britt

Jenny sa...

Hittade till er via Allt om trädgård, vilket fint reportage! Nu måste jag plöja igenom hela er blogg så jag har mycket härlig läsning och fina bilder framför mig! Floxen Sherbet Cocktail har jag dreglat lite efter förr, få se om jag införskaffar den i framtiden. /Jenny

Lenas trädgård sa...

Hej, jag hittade också in till er blogg via A o T. Vilket underbart reportage! Jag ser i tidningen o på bloggen att er trädgård är så där alldeles lagom vild, planerad o organiserad som jag tycker om. Inga räta rabatter o gångar där inte! Min egen trädgård är en lantgårdsträdgård i sydöstra Blekinge, som jag har tillsamman med man o 3 katter. Vi brukar inte gården längre aktivt, så nu finns det tid till aktiviteter i trädgården i stället. Ibland måste maken rycka ut med traktorn för att dra upp stubbar, ibland behövs hans krafttag med att t ex gräva upp gräsmattan till en rosenrundel...annars gör jag det mesta själv med handkraft. Älskar att påta i jorden, det är så avkopplande.
Jag kommer att titta in på er blogg då o då för jag tror att här kan jag få idee´r!
Hälsningar om en fortsatt skön sensommar i er trädgård! / Lena

Moa sa...

Vilken underbar bukett.. finns så himla många vackra sorter, och så kommer det fler varje år.. OCH.. jag är kär.. i er blomma, Phlox paniculata "Sherbert Cocktail" vilken underbar skapelse.. jisses amalia.. säger jag bara. Den bara måste jag hålla utkik efter.. Ha en skön fortsatt sommar och lycka till med er kommande visning.. Kram/Moa

Lilla P: sa...

Fin o inspirerande blogg! Vi gillar också att fixa i vår trädgård. Titta gärna "in"!

Lilla P

Craig @ Ellis Hollow sa...

Your picture of heuchera leaves reminds me of this scan I did last September: http://www.remarc.com/craig/?p=468

I will do another scan this year as I have new heucheras.

Frances sa...

Hi Ken and Carina, thank you so much for that beautiful Heuchera bouquet! Seeing all the leaves together was truly marvelous! How can you resist the charms of those lovely roses? The purple one is fabulous.

Frances

Maria sa...

Har just läst reportaget om er i den norska utgåvan "Hagen for alle" som kom i posten idag. Det var härligt att läsa att det är möjligt att få en så välstrukturerad trädgård även om man är notorisk spontanhandlare i plantskolan. Och så är vi fler som gillar lupiner! Gillar verkligen stilen :-)

elle-melle sa...

Hei dere to:)
Jeg har nettopp lest om dere i HfA sin norske utgave og så fant jeg ut at her må jeg jammen ta en titt.
Du verden for en flott hage dere har, jeg liker godt stilen deres og fant fort ut at jeg måtte legge dere på min liste. Jeg kommer ganske sikkert innom flere ganger.
Floksen har så vidt begynt å få farge her, jeg liker så godt det som blomstrer sent på sesongen og da er floksen god å ha.

sara på hedepipan sa...

Grattis till repotaget och det är inte svårt att bli inspirerad av din sida skrivit upp rocking robin på inköpslistan
kram sara

Northern Shade sa...

You have such a variety of Heuchera colours in your collection. I love Phlox, especially in late summer, when there aren't as many other plants in flower. they really carry the garden then. 'Rhapsody in Blue' is a gorgeous coloured rose.

Congratulations on the writeup.

Börjelundskan sa...

Gomiddag vännen min!

Här har jag precis avslutat veckans städning, så nu kan jag äntligen fortsätta med ordspråks-kronan, visar dig den snart. Sen väntar jag på klischeér från panduro så jag kan göra färdigt veporna.

Du gav mig en sån energikick så det blev ingen hejd på mig, ska vi bli så höga varje gång vi träffas så vet jag inte hur detta ska sluta,....man måste ju sova åxå, *fniss*.

Tjoho vad jag längtar till söndag.
Kraaaaaam Cin

Annika Christensen sa...

Trodde ni var bortresta.
Kul och se eran trädgård i en annan tappning.
Tack för att ni nämde min blogg.
Ni fick ju se pestar från mig men i nr 14 kommer min trädgård.
Hörs
Kram
Annika

Hjärtat Mitt sa...

Hej på er!
Det var ett härligt reportage!
Ni är ju riktiga kändisar nu :)
Men vilka bilder ni visar, jag tror jag måste torka av tangentbordet ju.
Rosen, såklart, och floxen, wow!!!!!

Och vilka fynd du hittade på din skrottur, Carina. Vilken lycka att hitta så mycket fint.

Ha en skön helg!
Kramar Mari

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Hej igen
Nu har jag hunnit läsa om er. det var så roligt och vilka fina bilder från er trädgård.
Vi ses kanske den 29 augusti - i Uddevalla?
Ha det gott
Birgitta

Catherine sa...

Beautiful!! I love heucheras..only have 2 diffrent varietys..can't find them here in our small town, wanting the amethyst one~love the colorings of the newer ones too!!
Great capture!!
Cat