måndag 26 maj 2008

Snart är det riktig sommar..Soon it is real summer.

Peaonia "Ma Fleur"

Nu är det bara några dagar kvar till sommar månaden Juni. Det ska eventuellt bli frost här i natt igen, får verkligen hoppas att den inte blir så svår som för någon vecka sedan då väldigt mycket utav buskar och träds knoppskott förstördes.
Men annars så växer det så det knakar, och det börjar bli riktigt tätt i landen.
Vi har än så länge inte tagit någon skada av att det inte kommit regn på länge, vi har väldigt högt grundvatten på våran tomt, bra under sommar halvåret men mindre bra under vintern eftersom många växter står för blött.
Men njut av försommar grönskan och det fina vädret man vet aldrig när det är slut.

Now is it only a few days until the summer mounth June, It grows a lot and soon it be like a jungle in the garden. Enjoy the early summer pictures.

Hängblodbok, rödbladig törel Vallmo Daglilja mm

Svärdslilja, Gyllenlönn, Jätterams mm och om ni tittar riktigt ordentligt så ser ni linslusen Gissmo...såklart.
.
If you look careful you can see our cat Gissmo, he always want to be in the middle.
.
Våran fina Rosenpionhäck och en Primula-hybrid.

Rhododendron, Strimmlönn, gräs.

En del av Vitalandet med vit Rosenpion i förgrunden som snart ska slå ut.
Ken

10 kommentarer:

Anja sa...

Denna konstnärsträdgård ser ju bara helt ljuvlig ut! Det ska bli spännande att se den live - för det tänker jag göra en dag under denna sommar! Hör av mig förstås i god tid!

mvh, Anja

Jema Rose sa...

Helt otroligt vilken fantastisk trädgård ni har skapat!!!

Kram, Jenny

<3

Linda Lunda sa...

Men Hallå!!! Den översta pionen ser ju ut som min okända!!!! Ta en titt får ni se!
Linda

Karin A sa...

Er vita rabatt är verkligen vacker och fin form. Rosenpionen blommar här också ser jag...vacker både i rosa och vitt. Peaonia "Ma Fleur" så otroligt fin! Hoppas vi slipper mer nattfrost. Säger som Anja, vill gärna se "in real life". Ha det gott!

Kram Karin

RANA sa...

Ja hörrni ni. Här kan man sitta och bara NJUTA. Tänk vad ni kan! Jag förstår att det ligger hårt arbete bakom, men det är otroligt vilsamt att efteråt vila ögonen på.

Ja, Carina (och Ken förstås, men det är ju Carina som har kommenterat hos mig) att vara älskad alla vardagars dagar - det smäller högst. Grät en skvätt när jag läste om det. Det är ju så jag tänker (försöker tänka). "Vardagens obändiga lust" du vet.

Nu har jag sett bilder av er hos Linda. Hittills har jag sett er endast i form av betongkung och -drottning, och Kens jordiga hand en gång. Men så roligt att få se lite mer av er. Ni var så fina, båda två!

MÅNGA KRAMAR.
Rana

Katarina i Kullavik sa...

Vilken fin tomt ni har - jag blir mer och mer imponerad! Skulle gärna vilja se den "live"!
Min lilla rosenpion har slagit ut sin första blomma - också finns det dom som har en hel häck av rosenpion... hmm.. :-)
/katarina

Hjärtat Mitt sa...

Åh, ni har det så fiiint!!!
När jag ser sådana bilder så önskar jag att min trädgård vore mer "färdig". Det känns som om det kommer att ta låång tid innan jag har fått till det.

Kram Mari i Marieholm

maloppa sa...

Är stum av beundran inför er otroligt vackra trädgård och den är säkerligen många gånger bättre i verkligheten. Vilken artrikedom!
Min trädgård känns otroligt fattig jämfört med er, jag kör med några få sorter som trivs bra och utökar med några nya eftersom. Har iofs bara bott här tre år så det blir nog mer med åren.
Hittade hit via Linda Lunda, bor bara några km från henne så vet ni det. Vi har däremot aldrig träffats på riktigt - ännu. Kommer absolut lägga er blogg på min favoritlista.
På återseende!

Piondröm sa...

ANJA: VÄLKOMMEN!!!!!!!!!

JEMA ROSE: TACK!!!!!!!!

LINDA LUNDA: Ja men denna slår nog mera åt aprikos. Vem är jag? Jag trodde som Rana att oj då nu får vi ett smakprov på Lindas djupare sidor.....och funderingar....men såklart så var det en liten pion som ville få ett namn. Sötisen kan den heta.

KARIN A: VÄLKOMMEN!!!!!

RANA: Ja det är en hel del jobb, men det är roligt, värre är det med det där andra som måste göras. Tvätta- städa- laga mat- jobba.....
Tack för komplimangen - Fina ??????

KATARINA: Tomten är platt som en pannkaka, så för att få lite liv i den så har vi delat in den i rum med häckar och staket.

HJÄRTAT MITT: Vi sneglar hela tiden på mer uppväxta trädgårdar. Vår trädgård är ganska ung. Man väntar och väntar och helt plötsligt så börjar det ta sig (Ibland). Jag är väldigt otålig, och kan förringa vår egen trädgård när jag ser andra mer uppväxta och "KLARA" trädgårdar. Men då blir min kära man arg på mig (med all rätt) För jag vill ju inte ha en klar trädgård, vad tråkigt!!!

MALOPPA: Vad kul att du tittar in Välkommen!!! Din trädgård är JÄTTEFIN!!! Jag har varit inne och kikat må du tro! Vi har gjort trädgården i omgångar, vissa trädgårsrum är bara några år. Om jag bodde så nära Linda Lunda som du gör så skulle jag nog vara där varje dag. Du måste absolut träffa henne ,hon är en pärla!!!!! Men jag varnar dig hon är vanebildande, man måste ha en Linda dos varje dag sen........

Vella sa...

Men vilken underbar trädgård ni har....WOW!! Jag längtar redan till ert nästa inlägg, så jag kan få se mer av allt de vackra. Tack för titten!! /Vella
vellasgarden.tradgardsblogg.se