måndag 19 maj 2008

Frostig kyla...men inte alltid..

Det här mötte oss i morse!!! Igår när jag var ute med hunden på kvällen kände jag att det var väldigt kallt, det var det +-0. Jag ropade på Carina och vi var ute och täckte med vad vi hade i väv. Det hjälpte inte mycket. Alla Pionerna slokade kraftigt och många buskar och trädskott hängde slöa. Rent ut sagt....skit oxå.Under dagen repade konstigt nog det mesta av pionerna men skotten på buskarna och träden får snällt börja om. Om Pionerna inte klarar sig vore det tråkigt för vi har nog aldrig haft så många med blomknopp som i år. Men men man kan aldrig råda över vädret.

This is what we see in our garden this morning, all our peonys was destroyed with frost.We felt it was coold the night before so we cower what we can in the garden, but it didn't help.Under the day the most of the peonys was recovered, but some of the bushes and trees must start again....shit happens ;7

Vinka Major variegata

Cornus Gouchaultii "Gulbrokig kornell"
.
Cornus alba f,argenteomarginata "Vitbrokig kornell"
Imorgon ska Jag och Carina åka på en liten bloggträff och träffa Birgitta på Glädjekällan
Och Linda på Trädgårdsdraken...de ni ska bli kul....det blir nog inget frostigt möte.
.
Tomorow we shall meat some garden blog friends that we never meat before, that shall be fun.
I dont think it will be a frosty meeting.
.
Ken

11 kommentarer:

Anonym sa...

Hua mig så hemskt. Vi hade också frost och jag hade satt ut en del av mina pelargonier - som sagt skit happens.
Har inte vågt kolla dem. Idag har vi fått regn och det behövdes minsann. Det tar sådan tid att vattna varje dag. Allting ordnar sig nog och jag hoppas att pioner klarar sig.
Ha det bra och säg till farbror frost att hålla sig borta.
Kram på er
Annika
Naturliga 'Ting

Hjärtat Mitt sa...

Det var ingen rolig syn!
Så kallt vill vi inte ha det nu.

Fina kort på härliga växter.

Hoppas att ni får en jättehärlig dag morgon. (Det vet jag att ni kommer att ha) :)

Kram Mari i Marieholm

Pam/Digging sa...

Sorry to hear about your peonies. Is that an unusually late frost for you? It would be unheard of here at this date.

RANA sa...

Åhhhh, men visst repar de sig? Pionerna, alltså?

Hoppas att er trädgårdsbloggtriangeldejt var härlig! Jag sitter här i Sthlm och vill vara med och dejta. ;-)

Massor av kramar, Rana

Yolanda Elizabet sa...

How nice that you will meet some new garden friends Ken. I heard from other Swedish garden friends that there was frost and snow in Sweden. I'm glad your peonies survived it!

Kram Yolanda

Monica/Moa sa...

Oj vilken tur att pionerna verkar klara sig.. och så trevligt ni ska ha det på eran lilla utflykt.. Ska till linda imorgon men på lite kurs.. ha det gott..MOnica

Anja sa...

Det är tråkigt med denna sena nattkyla som nu håller på att plåga oss. Själv har jag framförallt täckt alla småroddisar med blomknoppar - annars blir det ingen blomning av dem i år.Tänker invstera i ännu mer odlingsväv idag det gjälper om man har dubbla eller tredubbla lager. Däremot är det svårare med höga växter - har inte vågat ens se efter hur buskpionen mår!

mvh, Anja

Jema Rose sa...

Hoppas pionerna klarar sig..!

Hoppas ni får det trevligt på bloggträffen!

: )

Kram, Jenny

<3

RANA sa...

Hallå ni härliga människor. Jag har något åt er hos mig.

Kram, Rana

Craig@Ellis Hollow sa...

We had a light frost here last night, Ken. The peonies look fine. But my banana tree and brugmansia are not very happy. It might be our last frost. But I've been hit well into the first week of June.

Lotta sa...

Vad denna lömska frost ställter till med! Hoppas växterna repar sig men jag såg hos Linda igår, att den varit på besök hos henne och rätt så ordenligt med - så tråkigt..... Men roligt var det att träffa Linda, se hennes vackra trädgård och alla hennes fina betongpresenter! OJ - det där schackbrädet..... så himla fint! Jag tog några foton och om det är ok för er, visa dem i min blogg....

Vitbrokig kornell - oj vad fin den var!! Det är ju så fint medvarigerade växter, speciellt i skuggan. Jag har än så länge bara varigerad Benved men det är ju ett steg i rätt riktning.... Tack för titten i er trädgård :)