torsdag 23 juli 2009

Semester i Trädgården,Loppis, på Skroten.....Holiday in the garden, second hand, and the scrap -yard ...

Semester för frun i huset ser ut ungerfär så här...(Maken jobbar en vecka till)
Vandrar ut och in..hmmm vad kan man hitta på , förändra, göra om ??? Försöker hålla det till små projekt så inte maken ska behöva bli inblandad i allt för mycket. Jag känner (faktiskt) empati med hans annars inskränkta självbestämmande.
.
Holiday for the Mrs looks like this....(Ken is still working) I am going inside and out looking for some new projekt to get started with. I try to keep it small, and not involve my husband to much. ( I really try!!!???)
. I Söndags så skulle vi åka på en "lillsemester" Lands öppna trädgårdar samt ett inköpsbesök på Derome plantskola. Tänkte dokumentera detta, men jag hann ta två bilder på Ken sen tog batteriet slut. Här ser ni honom på Derome Perenner helt inne i drömmarnas värld bland blommor och blader. Kan verkligen rekomendera denna plantskola. Mycket bra sortiment samt trevliga ägare.

We went to a nursery Derome Perenner who we can heartily recommend if you are going to Sweden

. I veckan fick jag besök av trevliga Anna Gårde med bloggen Trädgårdstankar. Det är alltid lika trevligt att träffa likasinnade och utbyta tankar och ideer. Tack för besöket Anna!!!

Jag åker ofta på loppisar. Det är min favorit sysselsättning näst efter trädgårdsarbete. Och denna regniga sommar så blir det ju lite tid inomhus. Denna vackra kaffeburk är ett av fynden. Jag plockade en bukett och satte i men den åkte fort ut. Om ni tittar närmare så ser ni att jag har plockat en kvist av Sambucus nigra Black Lace. Mörkbladig fläder......Varning den luktar "kattpiss".
Jag hade glömt det. Vi köpte busken på Cedergrens under Trädgårdsamatörernas Riksmöte i Helsingborg. Alla inköp förvarade vi på hotellrummet. Det stank Kattpiss och vi fattade inte vad det var. Så vi nosade oss fram till denna buske. Vi nöp av alla blommor och spolade ner dom på toaletten. Man kan göra saft på blommorna...men jag avstår nog.

My favorit occupying is working in the garden and secondhand. "Im buying in the rain" And here i found a Coffeepot at the secondhand. I picked a bouquet of flower.

Veckans höjdare var min SKROT date med en fantastisk bloggare, Börjelundskan. Vi bor inte så långt ifrån varandra, hon bjöd in mig på en skrotdate hos deras lokala "SkrottNisse". Oj oj oj...
Min kära make förmanade mig först....tänk på att vi delar trädgård!!! ( vadå?? trädgården, jag kanske ska ha det inne tänkte jag) Han känner mig så väl och är så söt, så han sa slutligen såklart att du får köpa vad du vill. Det hade jag gjort ändå, men det var gulligt sagt.

I went with a fantastic friend to a scrap-yard. My lovely husband was a bit nervous for all the scrap i would take home with me. -Remember that we are shareing our garden he said. Garden??? I will take it inside the house!!!

Så här är nu en del av mina fynd (inomhus). Tack underbara Cin. Jag är din Skrotdate för livet!Som sagt ..vad vore livet utan inspirerande människor, titta in på hennes blogg !!!!

Thank you to a wonderfuland and marvellous new friend on the blogg Börjelundskan


Vit Afrikas blå lilja samt mina vita alliumlökar i trä.
Agapanthus alba and my Wooden allium.

Arbetet i trädgården (mellan skurarna) består till stor del av putsning och nerklippning. Det är en mellanperiod nu mellan sommar och höstblommningen. Trädgården känns lite regntung....Vi får hoppas att solen kommer tillbaka snart.

The work in the garden is now cutting down some flowers. The garden feels a bit heavy with rain. We hope for the sun to turn up.

Coreopsis "Limerock Ruby"
Mörkröd Höstöga
.
Lilium "Carlian"
.
Fylld Höstkrage
Dendranthema "Dushesse of Edinburgh"

Ha det gott.. Have a good time
Carina

24 kommentarer:

Börjelundskan sa...

Hahaha,...du är för rolig, kan se framför mig två desperata trädgårdsnissar krypa omkring på hotellrummet för att sniffa efter kattpiss,... man har aldrig tråkigt i ditt sällskap Carina!

Väntar med spänning på vad du ska hitta på med alla juvelerna.

Har hämtat mitt symaskinsunderede, gissa vad jag fick skrubba,.....(med en tandborste). Men fint blev det.

Kraam på dig "Skrot"kompis.*Fniss*
Cin

Med fingrarna i (j)orden sa...

Skrotdate låter inte alls dumt. Annika och jag brukar sakta in när vi kör förbi "skrotnissar", men vågar sällan stanna och tigga. De skulle väl tro vi var knäppa.
Derome är ett härligt ställe osm jag också kan rekommendera varmt, var länge sen jag var där men nu längtar jag.
Eva

Linda Lunda sa...

Suck... dreggel... den där luckan skulle jag allt vilja sätta tänderna i!
Linda

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Men Carina, jag tror jag smäller av...hittade du de fina spolarna hos en skrothandlar????
Visst känns trädgården mer än lovligt regntung, men man får ut mellan skurarna och ta små ryck så lättar det upp lite. :o)
Ha det så jättebra,
Lydia

NinaH sa...

Himmel vilket härligt inlägg - i alla "riktningar"!;-)=
Kruk-teatern (stegen med krukorna)- en sån vill jag ha!!!! Så fin!
Derome... jojo - där kan man fröjdas!;-)
Fniss... du kanske såg att jag också fann en fin kaffeburk (i Rörstrands-porslin) på loppis härom veckan? Underbart med loppisar!
Och Skrotdate nu & då - det låter härligt det!!;-) Särskilt när man hittar till en som har så roliga saker som de du fann- och tillsammans med trevlig likasinnad!
Läckra blommor du visar- som vanligt! Härliga i både former & färgställning!

Anjas Hill sa...

Yes! Det vore roligt med ett skrotlager någonstans, men att bo i GBG och få veta vad sådant finns i någorlunda närhet är utanför mina möjligheter.
Du visar fina blommor och annat fint som vanligt!/Anja

gittan sa...

Det där känner jag ingen, att hålla projekten på den nivån att maken inte tvingas delta. Men så är det att vara gift med en man som behöver få vara ledig när han inte jobbar =) Derome får jag allt kolla upp på nätet, ligger väl inte allför långt hemifrån tror jag. Skrot och loppis däremot är inte min grej. Fast jag tycker att det är otroligt fint hemma hos ala andra med alla underbara gamla och rostiga saker. Vem vet man blir kanske en "loppa" med tiden / gittan

Mioora sa...

Oj, du kan väl skicka lite av din entusiasm åt det här hållet. Vår trädgård skulle behöva dig :)

Hannele på Hisingen sa...

Så fina bilder, loppis är aldrig fel, fast sonen slängde några skatter vid garagestädningen.. Du får önska dej ett extra batteri att alltid ha i handväskan, säger den erfarna paparazzin. Kram.

Johnna G sa...

Vilka härliga fynd...blir lite avis.

Börjelundskan sa...

Jaa, aa du,...dom där "Nisserlinerna" är en rarité,...och vi är ju några stycken som lyckats med dom i trädgården *haha*.

Håller just på med ett av våra fynd vi gjorde, Ljuskronan du` vet´. Ska borra 14 småhål i den, men det "jäkla" borret går ju av hela tiden. fick köpa 4 st nya i går, men skam den som ger sig.

Hoppas ni får kul i Borås i morron.
Kraaaam Cin (saaaknar dig mee!)

Lillianna sa...

Tack så jättemycket för att jag fick komma till din fina trädgård! Jag har skrivit lite om dig i min blogg...men du är inte med på bild...eftersom du inte ville vara det.

På hemvägen stannade vi till vid Loppisen och jag fyllde din pappas baklucka med rost och skrot. Han är van säger han...

Det blir nog fler loppisar framöver. Skrotrundan lät skoj!!
Vad roligt för er att ni är flera som kan åka runt på sånt tillsammans!

Visst är fläderns fin, men luktar gör den...fast jag tycker Buxbom är värre...

På återseende, hoppas jag!

/Lillianna

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Precis som du önskar jag solen åter. Tycker det har regnat färdigt den här sommaren.
Härliga fynd ni gjort!
Även vi har varit ute på skrotinköp, antik och samlarmässa i Degeberga. Inga fyndpriser direkt, men roliga saker...
Ha det gott och hoppas solen kommer åter till er gemensamma semester.
Birgitta

Annika Christensen sa...

Det låter som en rolig träff och jag känner igen orden från maken har hört dem jag också. Faktum är att jag var på loppis igen och fyllde bilen igen....
Låter skönt med semester.
Cin har rätt det är aldrig tråkigt i ditt sällskap och jag vill att ni skall komma ner.
Hedentorp skall ha trädgårdsvecka i sept då kanske ni kan komma?

Kram
Annika

Thorins Trädgård sa...

Hallå vilket inspirerande inlägg. Hur länge har du haft din trädgård?

Tyvärr har vi dåligt med bra skrotnissar i mina trakter men det är bara att börja leta!

Ha det bra

/Marit

Växthusmadam sa...

Ja, det var verkligen en skrotkartong som man får förhöjd puls av!!! Mycket fint där! Låter som att du utnyttjar semestern på bästa sätt!
Växthusmadam

Betty sa...

Ser så mkt fram emot ert kommande reportage i AoT , spännande !
Blir lika inspirerad av er trädgård varje dag när jag kikar in , vill genast ut o pyssla i min som kanske ngn gång i framtiden (typ om 100 år) blir lika fin som er.

Kramar från Betty!

Ester sa...

Hej!
Tack för senast!
tro't eller ej - nu finns det
bilder på min blogg!
Välkomna in!
Kram Ester

Karin sa...

Det låter som en semester helt i min smak. Härliga fynd och fina blommor Carina! Tyvärr har det blivit alldeles för få trädgårds- och loppisbesök för min del den här sommaren. :/ Derome är verkligen en fin plantskola!

Ha det gott! Kram Karin

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan Ken & Carina!
Vill bara gratulera er till ett härligt reportage i Allt om Trädgård. Jag har bara skummat det, men ska krypa upp i en hörna med en kopp te när jag städat klart; härligt!
Ha det så bra, Lydia

Hedera Helix sa...

Hittade hit tack vare trevligt reportage i Allt om trädgård! Lika trevlig blogg verkar det vara...=)
Javisst är det kul med loppisar! Har tyvärr inte gjort nåt fynd på länge...men rätt var det är så hittar jag väl nåt..!

Karin sa...

Åhh men jag var ju och fotade min månadsbild i onsdags. När var ni där? Jag var där rätt sent på kvällen...rätt folktomt måste jag säga. :D

Kul med reportaget! Då ska jag se till att köpa Aot den här gången. Trevlig helg!

Kram Karin

Compact Garden sa...

Åhhh det ska bli så kul att träffas.baket blir på lördag em :)
Vi ses snaaart Kram Anne

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

SAGOLIKT!

Vilket paradis ni har skapat/ mvh Tyra