fredag 12 juni 2009

Varigerat och bått och en spänd väntan som snart är över...Varigated with blue flowers and one suprise..

Magnolia "Yellow River"
Efter att ha haft den i flera år och flyttat den några gånger har den äntligen kommit med en blomknopp.....blir det bara någon varm dag så slår den ut....en gul magnolia!!
.
After several years and after some moving in the garden it has now show one flowerbud, if it just comes one warm day it will turn out to a magnificent yellow magnolia flower....hmmm!
.
Iris barbata "Cliff of Dover"
Här är det likadant efter att ha haft den i flera år och flyttat den har den i år kommit med en blommstängel, det konstigaste är att den har börjat trivas när den blivit planterad i ganska mycket skugga när den igentligen ska stå soligt och torrt??
Man slutar aldrig förvånas.
.
It is the same with thise Iris barbata, we bought it for many years ago and move it several times and now when we plant it on a rader shady place it has start to bloom??
You never stop wondering.
.
Geranium renardii "Nätnäva"
Nävor får man aldrig för många ut av, en helt fantastisk perenn.
.
You´l never get to much geraniums, it is a outstanding perrenials.
.
Iris sibirica with a white Syringa "Mme, Lemoine"

Hemerocallis fulva varigata "Kwanso"

En varigerad Daglilja som får dubbla oranga blommor som vi hoppas få se i år, men bladverket duger gott.

A varigated Hemerocallis that has duble orange flowers that we hope to see this year, but the foliage is fine enough.En riktigt lyckad kombination där två växter harmoniserar med varandra både i utseende och att hyasinten när den blommat över täcks helt av hostans blad.
.

A perfect combination when two plants get in nice harmoni, not oly for the look, the hosta will cower the the hyacint when it has stop blooming.

Ken

11 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Spännande med den gula Magnolian, jag såg en i en butik i våras och visst fingrade jag på den...... men det är lite platsbrist hos mig så den fick vänta :)
Irisen med variegerade blad är så läcker!!! Har sett att Linda har en också och när vi var på vår Skåneresa, letade jag men hittade ingen - en raritet förstår jag :) Hörde att ni skall få besök på söndag, bl a av min trädgårdsvän Kia :) Hoppas att det inte regnar på er, ha en trevlig helg 8`)

STENLYCKA sa...

Vad spännande med en gul magnolia,
vad är det för typ är det en sådan som kommer med nya knoppar och blommar hela sommaren? Jag har en vit magnolia som blommar hela sommaren.
Ha det så gått och så underbara bilder du visar.
Kram

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilka fina kombinationer. Man blir alldeles knäsvag. Stort grattis till iris och magnolia som äntligen vill blomma. Så är det ibland att man måste vänta och så kommer blommorna när man nästan har gett upp.
Eva

Northern Shade sa...

I like the pure white of Syringa "Mme, Lemoine" combined with the lovely blue Iris.

I have one iris that has surprised me by how much shade it can take in my garden, and still bloom well. It might be 'Graccus'.

The hyacinth works well time sharing the garden space with the emerging hosta.

Craig @ Ellis Hollow sa...

I grow the same Geranium renardii "Nätnäva" (or at least it looks identical to yours), but I never knew the name, until now. Thanks Ken.

Moa sa...

Ja den där irisen med variegerade blad, den är fin den och en gul magnolia.. himmel så vackert.. =). Visst är det fiffigt att plantera saker vid hostor.. de döljer allt som man inte vill ska synas, har tulpaner i närheten och därunder kan de vissna ner i sin egen takt.. Ha en fortsatt skön helg.. Monica

Layanee sa...

Love the geraniums and that does look like one I grow. Rain here in New England also so all is soggy. The iris are in full bloom and the roses are just beginning.

Thorins Trädgård sa...

Vilka spännande växter ni verkar ha i er trädgård.

Här måste jag surfa runt lite för inspiration.

På bloggåterseende.

/Marit

Hjärtat Mitt sa...

Tänk vad tåliga de är ändå, växterna.
Och magnolian är väl lite extra känslig. Så det måste vara roligt när det äntligen kommer knoppar.
Har er variegerade daglilja blommat någon gång? Min har aldrig gjort det.

Pink Frills i förra inlägget var inte dum :)
London är en härlig stad. Jag kan tänka mig att ni har hunnit se en hel del. Blev det något inhandlat oxå?

Kram Mari

Carol sa...

Beautiful photos ... especially the blue contrasting ones! Good luck with your yellow magnolia! Lucky!

sara på hedepipan sa...

Kollat in din sida lite och fann underbara bilder och pioner i otroliga färger och uttryck, jag kommer att titta in igen
trevlig midsommar sara