fredag 21 mars 2008

Keramikalster... Ceramic things..

Idag har det varit en riktigt fin vår dag, så varmt att man kunnat vara ute i trädgården i bara en tröja...helt fantastiskt.

Today it has been a wondeful springday, wormth and sunny...fantastic.

Detta är växtstöd gjorda i keramik av keramikern Yvonne Järbur.
Hon har gjort dom efter mina önskemål, perfekt när man har huvudet fullt med ideer men inte kan omsätta dom i praktiken. Den gravida ängeln brukar stå i vårt vita trädgårdsrum.
.
These are help for plants made in ceramic by Yvonne Järbur.
She had made them after my wishes, perfect when you have your head full of idea’s but you can’t do it your self. The pregnant angel use to stands in our white garden.


Denna vackra lilla ängel bor på sommaren i Frutäppan och håller ett vakande öga på allt som rör sig och växer där.

These beautiful little angel lives in the summer in the Mrs garden and keeps one eye on everything that’s moves and grows there.

En liten vattenskål till dom alra minsta i trädgården, som inte bara nyckelpigan får använda.

A small cup for water for the small animals in the garden, not only for ladybirds.

Jag vet att det har blivit lite mycket krokus men dom är så fina när dom kommer tidigt på våren och dom blommar över sååå fort.

I know that it has been a lot of Crocus, but they are so beautiful when they come up early in the spring and the disapear so quickly.

Ken

13 kommentarer:

Jema Rose sa...

Vad fina saker i trädgården!

Jag såg en skulptur i en butik i Ystad för några år sedan, det var också en gravid ängel!Både jag & min faster blev så förtjusta i den, men den var lite dyr för våra plånböcker dessvärre...

Kram, Jenny

<3

Trudi sa...

A visit in your garden from down under. Subtropical to cold climate. Everything looks enchanting, love your angels and the Krokus.

Anja sa...

Fina skulpturer. Skulpturer har jag inga, men finns på min önskelista.
Det är bra att ha några som övervakar ens rabatter.
(Jo, förresten. Visst har jag ett gammalt troll som vakar i skogspartiet)

mvh, Anja

RANA sa...

Men Ken, vilka fina bilder..! *suckar njutningsfullt* Gravida ängeln klev rätt in i mitt hjärta. Hur stor är hon? Tror du att hon har några systrar som vill flytta till stockholmstrakten? Jag håller som bäst på att skissa på min vita (del av) trädgård, men tanken på att ha annat än blomster (och en och annan kruka) där, har inte slagit mig. Förrän nu. Och hjälp vilket bedårande litet nyckelpigebad. Så söt!

Carina. Fina, fina du. Varmaste TACK för dina härliga och värmande och generösa kommentarer. Jag blir så himla glad. Massor, massor, massor av kramar till dig! :-D

/RanaPS. Jag blir lite lätt schizofren av att tänka på att denna UNDERBARA blogg har två skapare. Vänder jag mig till er båda, till den som skriver inlägget här eller till den som skrev kommentarer hos mig? Men det är ju bara härligt. ;-) Kram!

Yolanda Elizabet sa...

Ohhhh, those angels look very pretty, wish some would come to live with me. We can never have too many crocuses!

Karin A sa...

Vilka underbara keramikalster! Kul med specialvarianter och änglar, som jag ju gillar så mycket. Skönt att våren äntligen är här! :)

Lotta sa...

Krokus kan man inte får förmycket av, både i trädgård och på bild =) Vackra skulpturer ni har och den gravida ängeln var helt ljuvlig. Jag har ännu inte mycket pynt i trädgården, just för jag inte har hittat min stil men känner att det är på G =) Måste och skriva att jag gillar ert växthus och då jag själv har planer på att bygga ett uterum av vår balkong så skulle jag gärna vilja se ett foto på hela växthuset ni har. Det ser så fint ut innuti och jag gissar det är fint även på utsidan =) Ha en bra dag 8`)

Annika Christensen sa...

En vakande ängel skulle jag behöva i min trädgård. Kanske till mig själv också.Fin den va.
Jag är fortfarande nyfiken hur ert växthus ser ut utifrånn i sin helhet. Hopplös blogg besökare eller?
Annika

Annika Christensen sa...

Hej igen nu har jag faktiskt tittat på gamla inlägg och vilken fin trädgård ni har. Synd att ni bor så långt bort annars hade jag kommit direkt. Fast är jag på det hållet så hör jag av mig.
Fast jag vill ändå se mer växthus det verkar så otroligt fint i anslutning till terassen.
Ursäkta att jag är så på stridig om detta. Men vacka ting kan man se hur mycket som helst eller hur?

Ninni sa...

Vad fint ni har det! Jag gillar verkligen nyckelpigans lilla badkar. Jag skulle också kunna tänka mig att se lite mera av ert växthus. Det ser väldigt snyggt och smakfullt ut!
Hittade hit via Annika och kommer tillbaka...

Katarina i Kullavik sa...

Åh, vilka fantastiskt söta leränglar! Tänk, vad mycket inspiration man får när man bloggar... /Katarina

Mary sa...

Hello Ken and Carina - just a note to say I hope that your tulips are now flowering in your Spring garden. Mine are looking really beautiful, I've put a photo on my blog

RANA sa...

Jag var tvungen att pipa in igen och titta på ängeln. Så fin!!!! /Rana